Пакјао остао шампион

Филипинац Мани Пакјао одбранио је WBO титулу у велтер категорији. Он је, после одлуке судија, савладао Мексиканца Хуана Мануела Маркеза. После одлуке судија публика негодовала, а Маркез рекао да је покраден.

Нема промене када је у питању WBO шампион у велтер категорије у питању. Филипинац Мани Пакјао успео је да одбрани титулу у мечу против Мексиканца Хуана Мануела Маркеза.

Меч је завршен одлуком судија, од којих су двојица, Дејвид Морети и Глен Троубриџ, пресудили у корист Пакјаа, док је Робрт Хојл равноправно поделио бодове.

Да је ова одлука била, у најмању руку контраверзна, најбоље показује реакција публике која је негодовала, и бацала флаше и лименке на ринг.

Маркез је после меча био видно незадовољан, а прва ствар коју је рекао после одлуке судија била је: "Покраден сам".

"Не знам шта сам требао да урадим да би победио. Стварно сам бесан. Не знам шта више још треба да прикажем судијама да би добио меч. Тешко је када за противника, осим боксера, имаш и тројицу судија", рекао је Маркез.

Он је признао да после овог резултата размишља о повлачењу.

"Ово је био најважнији меч моје каријере за који сам се напорно спремао. Желео сам да судије оцене овај меч онако какав је био а не како су они мислили. У свом углу сам се спремао да неко дође по мене, да ме подигне и прошета рингом, али онда су нас судије изненадиле", рекао је Маркез и додао да је реакција његових навијача разумљива јер су и они мислили да је победио.

Занимљиво је да је ово био трећи окршај Пакјаа и Маркеза. Њихов први окршај 2004. године завршен је без победника, у другом мечу 2008. године добио је Пакјао, после одлуке судија.

Наредни противник Пакјаа могао би бити Американац Флојд Мејведер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара