Читај ми!

Шах - Европско првенство

Двоструки успех Србије

Србија забележила двоструки успех у 6. колу Европског првенства у шаху. Шахисти победили Литванију са 3:1, а шахисткиње Холандију са 2,5:1,5.

Србија је вечерас забележила двоструки успех у 6. колу Европског првенства (ЕП) у шаху, које се одржава у Грчкој, јер су шахисти победили Литванију са 3:1, а шахисткиње Холандију са 2,5:1,5.

У мушкој екипи поново је изгубио Драган Шолак, док су цео поен освојили Иван Иванишевић, Бранко Дамљановић и Милош Перуновић.

Србија је на 15. месту, води Румунија, испред Азербејџана и Бугарске.

Важнији резултати мушког турнира: Француска - Бугарска 2:2, Грчка - Румунија 1,5:2,5, Русија - Азербејџана 1,5:2,5, Јерменија - Шпанија 2,5:1,5.

Победу шахисткињама Србије против Холандије донела је млада Јована Ерић на четвртој плочи, а ремизирале су Наташа Бојковић, Ирина Чолушкина и Анђелија Стојановић. Србија је четврта, води непоражена Русија, испред Украјине и Пољске.

Важнији резултати женског турнира: Русија - Пољска 2:2, Украјина - Грузија 2,5:1,5, Мађарска - Словенија 1,5:2,5, Грчка - Јерменија 1:3.

Фер-плеј потез досадашњег тока ЕП начинили су шахисти Француске, који су у 5. колу понудили Азербејџану четири "везана ремија" за 2:2 у тренуцима када је Вугару Гасимову позлило и није могао да настави своју партију са Максимом Лагравеом.

Седмо коло игра се сутра (15.00), противник мушке екипе Србије је Исланд, док женска екипа игра против Француске.

Европско првенство завршава се 11. новембра, а титуле освојене 2009. године у Новом Саду бране Азербејџан у мушкој и Русија у женској конкуренцији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара