Читај ми!

Стрељаштво

"Берба" медаља у Солину

Српски репрезентативци у стрељаштву освојили су четири прва, два друга и једно треће место првог дана међународног турнира у "ДЦ опен" у Солину крај Сплита, на коме учествује око 200 стрелаца из осам земаља.

Бобана Величковић из Бора 030 победила је ваздушним пиштољем за сениорке са одличних 386 кругова, претекавши Влатку Перван (Хравтска) са 375 и Антоанету Боневу (Бугарска) са 375.

Мушким пиштољем тријумфовао је Димитрије Гргић из београдског Академца са 579 кругова. Био је бољи од домаћих такмичара Саше Шпиреље (577) и Игора Козића (573), док је други представник Србије Урош Качевенда из Новог Сада заузео шесто место са 571 кругом.

Србија је освојила и обе златне екипне медаље ваздушном пушком за сениорке и сениоре. У женској конкуренцији Србија је прва са 1.192 круга (Ивана Максимовић 399, Андреа Арсовић 392, Јелена Зељајић 391), а у мушкој са 1.774 круга (Немања Миросављев 594, Драган Марковић 594, Миленко Себић 586).

Код сениорки Ивана Максимовић из Новог Београда Ушћа је са 399 кругова заузела друго местио. Победила је Жива Дворшак (Словенија) са 399, трећа је Сања Ковач (Храватска) са 397 кругова. Андреа Арсовић је осма са 392 круга, а Јелена Зељајић (обе Партизан) десета са 391.

Мађарски олимпијац Петер Шиди освојио је прво место ваздушном пушком за сениоре са 599 кругова, други и трећи су са по 594 круга Немања Миросављев и Драган Маркови (обојица Нови Сад). Миленко Себић из Полицајца имао је 586 кругова, а до прошле сезоне још јуниор Жарко Трифуњагић из Новог Сада 579 кругова.

Одлазак на турнир, у оквиру програма припрема за Олимпијске игре у Лондону, на којима Србија има тренутно седам места, финансирао је Олимпијски комитет Србије за олимпијце, олимпијске кандидате и њихове тренере. За остале стрелце трошкове сносе клубови.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво