Читај ми!

Србији два места на ОИ

Међународна бициклистичка унија потврдила је да су се двојица српских бициклиста квалификовала за олимпијску друмску трку 2012. у Лондону.

"Чекамо још само мејл из седишта УЦИ у Еглу крај Лозане. У последње две године успешно смо спровели програм уз подршку Олимпијског комитета Србије и Минстарства омладине и спорта, чији је једини циљ био да квалификујемо два такмичара за Игре. Све што смо обећали испунили смо, уз огромно ангажовање такмичара, селектора и стручних штабова, канцеларије Бициклистичког савеза, али и клубова", изјавио је генерални секретар БСС Петар Роквић.

Он је истакао да посебне честитке заслужују сви бициклисти чланови националних репрезентација који су се широм света и Европе борили за олимпијске бодове.

"Ово није успех појединца, већ целе репрезентације, тимског рада и духа. Бициклизам је појединачни спорт, али ми норму испуњавамо као репрезентација и земља и можда имамо најтежи систем квалфикација, изузетно напоран и веома скуп", рекао је Роквић.

Србија се као 11. нација Европа тура, не рачунајући земље из Европе које су квалификовале возаче кроз Светски тур, изборила да трећи пут заредом има бициклисте на Олимпијским играма.

Претходно је на Играма 2004. године у Атини наступио Иван Стевић, а у Пекингу 2008. Стевић и Небојша Јовановић. Пре тога, последње учешће било је на ОИ у Барселони 1992, али тада нису постојале квалификационе норме.

УЦИ мора до 1. новембра да обавести БШ о броју места које је добила Србија, а ОКС и БСС морају да до 17. новембра потврде да прихватају ове две визе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво