Читај ми!

У Лондону за сада 48 спортиста

Србија за сада има 48 спортиста који су обезбедили учешће на Олимпијским играма у Лондону 2012.

Шеф наше Мисије на ОИ у Лондону Бранислав Јефтић напоменуо је да тренутно шесторо наших тенисера испуњава услов да се нађе на листи учесника Игара.

Он је објаснио да још увек није познат тачан број бициклиста које ће Србија потенцијално имати на Играма, јер Међународна бициклистичка федерације није званично објавила расподелу квота.

Наглашено је да се уласком бокса и Александра Дреновака међу квалификоване спортисте, наш олимпијски тим Србије приближава једном од постављених циљева - уласку у другу трећину мисија по броју спортова на Играма.

Председништво је усвојило нову олимпијску категоризацију и програме ОКС за 2012. годину, који у највећој мери обухватају припреме и наступ на Играма у Лондону. Усвојени су и развојни прорами за ЕYОФ и Зимске олимпијске игре у Сочију 2014. и на ОИ 2016. у Рио де Жанеиру.

Председник Комисије за програмска питања ОКС Небојша Илић образложио је да су према новој категоризацији ОКС, спортисти сврстани у четири категорије и то: Олимпијци кандидати за медаљу, Топ 10, Учесници Игара (Б норма) и Потенцијални олимпијски кандидати за "Лондон 2012".

Одлуком Председништва ОКС, кандидат за овогодишњи Трофеј МОК-а, назван Спорт и друштвена одговорност јесте Одбојкашки савез Србије. У образложењу кандидатуре истакнут је континуитет рада ове организације на омасовљењу бављења одбојком, са посебним освртом на овогодишњу акцију "Одбојка спаја", која је за један од циљева имала што веће укључивање жена и девојака у спорт.

Председник ОКС Владе Дивац пренео је информацију о учешћу наших делегата на Генералној скупштини Међународног комитета Медитеранских игара, као и на састанку председника и генералних секретара централне и југоисточне Европе одржаном у Братислави.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара