Читај ми!

Награђен Каракашевић

Стонотениски савез Београда наградио је са 50.000 динара Александра Каракашевића за две бронзане медаље освојене на Шампионату Европе у Пољској.

Награду је Каракашевићу уручио председник СТС Београда Зоран Коцић, истакавши да је овај износ "скроман, али од срца".

"Честитам Александру Каракашевићу, који је дуго чекао ову медаљу и потпуно је заслужио. Одлика великих спортиста јесте да буду стрпљиви и да је, када им се укаже прилика, искористе", рекао је председник Стонотениског савеза Србије Зоран Калинић. Додао је да је ова медаља за српски стони тенис велика као кућа", јер је прва у историји за Србију у поједначној конкуренцији.

Пригодан поклон Каракашевићу је у име СТС Београда на конференцији за новинаре у ресторану Калемегданска тераса уручио члан УО СТС Београда Борис Дамјановић.

Каракашевићу је ово прва поједичана медаља са Шампионата Европе. Има четири злата, три сребра и бронзу у миксу и три бронзе у дублу:

"Када сам видео жреб, схватио сам да је то моја велика шанса, иако не волим да играм против Немаца. Упорни су, чекају да паднем и тада реше меч. Овог пута сам ја био стрпљив и упоран, елиминисао сам Штегера за улазак у полуфинале, где ме ја зауставио Баум", рекао је Каракашевић и у шали констатовао да је "начео" Немце.

"Ко зна, можда ћу кроз једно пет - шест година победити и Бола", рекао је 36 - годишњи Каракашевић.

Он је нагласио да је такмичење у Пољској било организовано "по нехуманом распореду".

"Несхватљиво је да европска стонотениска федерације организује шампионат са тако нехуманим распоредом такмичења. Девет дана смо били од девет ујутро до девет увече у дворани. Стално уводе неке промене које изгледа највише иду на руку Кинезима, иако су најбољи. Забранили су нам сервис испод руке, са којим смо им једино парирали, сада планирају промену лоптице, које ће бити од пластике, а не од целулоида", рекао је Каракашевић.

Он је напоменуо да се код нас не цени довољно стони тенис и додао да му министарка спорта још није честитала.

"Добио сам само честитку од Спортског савеза Србије и свака им част, не заборављавају никада мале спортове", рекао је Каракашевић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара