Кина најуспешнија

Кина је најуспешнија гимнастичка нација на управо завршеном првенству света у Токију са укупно 12 медаља, од којих су четири златне, пет сребрних и три бронзане.

Друго место са седам одличја заузела је репрезентација САД која је такође освојила четири злата, док је трећи Јапан са истим бројем медаља, али са два злата мање.

Русија је такмичење завршила на четвртом месту са шест медаља, од којих две златне.

Кина је и последњег дана такмичења показала да има изузетне специјалисте по справама.

Олимпијски шампион у вежбању на вратилу Жу Кај и 19. годишња Суи Лу били су главне звезде кинеског тима.

Жу је освојио злато на вратилу са 16.441 бода, само 0,075 поена испред браниоца титуле сународника Жанг Ченглонга и трећепласираног Јапанца Кохеја Учимуре са 16.333 поена.

Суј Лу је освојила титулу на греди са 15.866 поена. испред своје земљакиње Јао Јинан са 15.233 и Американке Џордин Вибер са 15.133 поена.

Суи је за свега 0,067 поена изгубила титулу на партеру. која је припала Рускињи Ксенији Афанасијевој - 15.133, док је бронза отишла у руке Американке Александре Рајсман - 15.000.

Јужнокорејски гимнастичар Јанг Хак Сеон освојио је злато у прескоку са 16.566 поена. испред Руса Антона Голоцускова са 16.366 и Јапанца Макотро Огикушија са 16.291 поеном..

На паралелном разбоју доминирао је Американац Денијел Левија са 15.633 поена, испред Грка Василејоса Цолакидиса и Кинеза Жанга Ченглонга који су поделили сребро са 15.533 бода.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво