Читај ми!

У Лондон по медаљу

Александар Дреновак неће се задовољити самим пласманом на Олимпијске игре, већ ће покушати да освоји медаљу у Лондону. Тренер Миодраг Милић је убеђен да наш тим може да направи успех у Лондону.

Српски боксер Александар Дреновак изјавио је да се неће задовољити самим пласманом на Олимпијске игре, већ да ће покушати да освоји медаљу у Лондону.

"Будите уверени да нећу отићи тамо као туриста. Ово није само мој успех, већ успех целог колектива и бокса у Србији, иако је реч о индивидуалној дисциплини. Били смо целина, делили смо и зло и добро и захвалио бих свима који су нам омогућили да на Светском првенству у Азербејџану будемо једна од најспремнијих екипа", рекао је Дреновак на конференицији за новнаре.

Српски боксер је заустављен у четвртифниалу СП пошто је изгубио од Украјинца Јевгенија Хитрова на поене (34:15), али је пласманом међу осам најбољих, обезбедио себи учешће на Олимпијским играма у Лондону. Тренер боксерске репрезентације Србије Миодраг Милић такође је убеђен да наш тим може да направи успех у Лондону.

"Верујем да ћемо наставити с радом, имамо квалитет да се равноправно боримо са светским боксерима и покушаћемо да нападнемо медаљу у Лондону", рекао је Милић. Он је додао да стручни тим није задовољан учинком, јер су "судије спречиле Бранимира Станковића да се Србија из Азребејџана врати са две карте за Лондон".

"Први пут у историји бокса поништена је одлука судија и Станковић је изгубио на поене 26:23. Нећемо да тугујемо. Турнир у Истанбулу у априлу наредне године биће прилика да се можда и лакше него у Бакуу освоји олимпијска виза, посебно у лакој и полутешкој конкуренцији".

Милић је рекао да су борбе Александра Дреновка биле изузетно пропраћене и атрактивне, а да је наш боксер на путу до визе за Лондон избацио два носиоца у групи, америчког и кинеског борца. Према његовим речима, Србија не сме дозволити наши боксери иду неспремни на велика такмичења.

"У односу на прошлу годину имали смо скоро 60 дана више за припреме. То је главни проблем, потенцијала има, боксери су млади и талентовани, али недостају услови", рекао је Милић.

Председник Боксерског савеза Србије Велизар Ђерић рекао је да "наш национални тим неће ићи туристички у Лондон, уколико се успостави једниство у том спорту".

"Успех нашег бокса у Азербејџану је само почетак, морамо да останемо јединствени и резулати неће изостати. Осветлали смо образ и част српског бокса у Бакуу. После 12 сушних година овај олимпијски спорт је дошао у ранг са ватерполом, одбојком и осталим трофејним спортовима у Србији", рекао је Ђерић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се