Читај ми!

Срби доминирали у Турској

Српски бициклиста Габор Каса победио је на трци “Око Алање“, Јовановић је био трећи, Хасановић седми у генералном пласману. Каса је био трећи у последњој етапи и тако Србији донео укупно 83 олимпијска бода.

Сјајан крај међународне сезоне српског бициклизма! У последњој трци у години „Око Алање" у Турској тријумфовао је Суботичанин Габор Каса члан Спартака који вози у мајици турске Манисе спор! Треће место у генералном пласману припало је Небојши Јовановићу репрезентативцу београдског Партизан Пауер мува, док је седми у укупном поретку Есад Хасановић такође члан црно белих.

Одавно се није догодило да исте године српски бициклисти победе у две трке категорије 2.2 за олимпијске бодове. Иван Стевић у јуну славио на „Кроз Србију" да би се у октобру радовао и Габор Каса на „Око Алање".

У последњој, четвртој етапи, кружној око Алање од 114,7 км Каса је заузео треће место одспринтавши најопаснијег конкурента за укупну победу Турчина Назима Бакирчија из Бриса спора и захваљујући бонификацији за трећу позицију на крају је и повећао разлику у односу на турског бициклисту на 11 секунди. Јовановић је етапу завршио на 12. месту са 59 секунди заостатка и сачувао трећу позицију у генералном пласману са 1,01 минут заостатка.

У четвртој етапи славио је Хусеин Озкан (Турска, Коња) у времену 2:48,24 часа, испред бициклиста националне селекције Украјине Сергеја Шумилова који је имао секунд заостатка и Касе са 58 секунди слабијим временом. Марко Станковић репрезентативац краљевачког Металца, био је 11. са 59 секунди заостатка. Никола Козомара млади возач Партизан Пауер мува стигао је 16. са 1,00 минута заостатка док је Хасановић био 29. са 1,02 минута слабијим временом.

Каса је жуту мајицу освојио са временом 8:25,28 часова, 11 секунди бољим од резултата Бакирчија и са 1,01 минут предности у односу на Јовановића. Хасановић на седмом месту је имао 3,08 минута заостатка а позиције осталих српских бициклиста су: 21. Никола Козмара +13,52, 23. Марко Станковић + 14,45. Због болова у леђима одустао је Иван Стевић у трећој етапи.

У бодовању екипа победила је Касина Маниса спор, Србија је четврта. Каса је други спринтер, иза Бакирчија, Јовановић је седми у овом бодовању. Стартовало је 51 возач у десет екипа из Турске, Азарбејџана, Украјине, Бугарске и Србије. Завршило је 40 бициклиста.

- Честитам свим возачима на изузетној борбености, посебно Козомари који је сјајно помогао Каси у спринту у последњој етапи - каже шеф стручног штаба репрезентације Радомир Павловић, професор, председник Стручне комисије БС Србије.- Каса је показао све квалитете врхунског бициклисте, мислим да ће му ова победа много значити у наставку каријере. Драгоцено нам је и пет бодова Марка Станковића освојених пре недељу дана на трци „Око Галипоља". Водимо велику битку да престигнемо Бугаре на олимпијској ранг листи. Бугарин Коев који вози за турску Коњу је на овој трци узео 13 бодова, пет за друго место у етапи и осам за генерални пласман јер је био шести, испред Хасанвића и мислим да ће о томе ко је бољи Србија или Бугарска, одлучивати две - три поена!

У вођству српске репрезентације били су и председник БСС-а Драган Достанић и председник БК Нови Сад Немања Вајс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво