Читај ми!

Олимпијски музеј Србије

Олимпијски комитет Србије и Фонд спорта и олимпизма представили су у Скупштини града Београда пројекат Олимпијског музеја у оквиру олимпијског центра Србије. Пројекат је представљен у оквиру едукативне сесије "Менаџмент олимпијског музеја", а гост предавач био је Чарлс Калис, директор Олимпијског музеја Новог Зеланда.

Председница Фонда спорта и олимпизма Татјана Пашић, уједно и помоћник градоначелника, рекла је да је главни град препознао пројекат као веома позитивну и здраву причу.

"Музеј је значајан за чување и промовисање спортског наслеђа Србије, а поред тога, битан је и као едукативан центар за младе људе заинтересоване за неговање правих вредности и здравог начина живота. Београд заузима значајно место у историји олимпизма, у нашем граду је основан и ОКС, а овај пројекат ће помоћи побољшању квалитета слободног времена наше деце", рекла је Пашићева.

Генерални секретар ОКС Ђорђе Вишацки изразио је задовољство што је пројекат Олимпијског музеја подржан и од стране Међународног олимпијског комитета.

"Трудимо се и да искористимо примере добре праксе из других земаља и применимо их у нашој земљи, сходно могућностима. Искуство које нам је пренео господин Калис биће нам од велике помоћи у остварењу наше визије - 0лимпијског музеја у Београду", рекао је Вишацки.

Директорка Фонда спорта и олимпизма Наташа Јанковић указала је на то да би музеј требало да негује прошлост, садашњост и будућност олимпијског покрета у Србији.

"Музеј је, пре свега, едукативни центар који би требало да на нов, узбудљив и интересантан начин промовише олимпијску идеју", рекла је Јанковић.

Предавањем господина Калиса завршена је петодневна сесија која је одржана у Београду с циљем да укаже на значај Олимпијског музеја као модерног центра за чување спортског наслеђа и неговање олимпизма код деце и омладине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво