Читај ми!

Андреа “испустила” бронзу

Изванредно је Андреа Арсовић гађала у финалу Шампионата Европе у Ковилову и са шесте позиције дошла до четвртог места са 679,6 (578) кругова у дисциплини МК пушка тростав 3 пута 40. Бронзана медаља била је далеко само 0,9 кругова!

Поред Андрее, леп пласман, 17. место са 574 круга остварила је Ивана Максимовић, док је трећа чланица репрезентације Драгана Тодоровић 51. са 564 круга.

Славила је Немица Соња Фајлшифтер која је у Београду већ освојила бронзу у дисциплини 60 метака лежећи, сребро је припало Барбари Лехнер (Немачка), а бронза Љубов Галикиној из Русије. Фајлшифтерова је један од најтофејнијих стрелаца света , светска шампионка из Барселоне 1998. и вицешамионка из Минхена 2010. Има седам европских титула вазудшном пупшком и ово јој је прва титуле МК пушком тростав. Има три сребра овим оружјем са ЕШ и две бронзе.

У екипној конкуренцији Србија је седма са 1.716 кругова. Медаље су освојиле Немице, Рускиње и Францускиње.

"Била сам најмлађа у финалу и презадовољна сам и резултатом у додатних десет метака, али и пласманом. Ово је била одлична припрема за Олимпијске игре у Лондону, у оваквим финалима се много тога научи", рекла је Андреа Арсовић. "Пре ове дисциплине, себи сам зацртала да морам да уђем у фианле и циљ сам остварила. Уз мало спортске среће и бољег резултата у основном делу била бих сигурно у повољнијој позицији пред плеј-оф", додала је она.

Арсовићева је основни део завршла са 578 кругова (солидан лежећи 195, катастрофалан стојећи 183 и изванредан клечећи 197, најбоља од свих учесница) и растужила се мислећи да није успела да се пласира у финале. Разведрио је њен тренер Драган Доневић, који је чекао исход последњих хитаца две такмачарке и јавио добру вест...

"Финале сам добро гађала, иако су услови били ужасни - киша, промена времена, час сунце час облаци и јако испарење са мокре траве", додала је Арсовићева."Ипак сам добро гађала, четири деветке и шест центара, и укупно 101,6 кругова у додатних десет метака, што је било најбољи резултат у плеј-офу. Домаћи терен је више оптерећење, него предност. Није лако гађати када знаш да су иза тебе породица, пријатељи и рођаци"...

Арсовићева је пре шест година у Београду на ЕШ била чланица јуниорске репрезентације која је освојила злато МК пушком 60 метака лежећи. Има злато са ЕШ у Меракеру 2010. ваздушном пушком. Прошле године је освојила бронзу на Светском купу у Форт Бенингу . Ове сезоне је победила на државном првенству у обе дисциплине МК оружјем.

Селектор Зоран Стојиљковић је од срца честитао Арсовићевој на одличном пласману и конастатовао:

"Она је наш тренутно најспремнији стрелац и на сваком такмичењу је кандидат за финале. И овде у Београду је гађала одлично, мала грешка са оружјем у основном делу, када није зашрафила добро диоптер на пушци, коштала је још бољег резултата са којим би била у много бољој ситуацији у фианлу. Рекла је да га је зашрафила, али ја знам како стрелци размишљају, боје се да не поломе шрафове. Увек им кажем да добро притегну, нека попуцају шрафови јер је у питању МК пушка, има много вибрација, олабави се део и, ето невоље. Што се тиче екипе, имали смо изнуђени састав, пребацили смо јуниорку Драгану Тодоровић, јер се Лидија Михајловић разболела, можда смо и ослабили тиме јуниорску екипу и направили можда, двоструку штету. Седмо место није неуспех, да су се мало боље склопиле коцкице, било би и нека позиција више", рекао је селектор.

Стојиљковић је и оценио изгледе у два нарадне дана препуна узбуђења:

"Имамо две екипе које су у кругу фаврита, без обзира не то да ли их тај епитет оптерећује или не, то су мушка и женска репрезентација пиштољем. Нису без изгледа ни наши сениори у троставу, време је да се наљуте и покажу шта знају после два лоша дана у дисциплини 60 метака лежећи", додао је Стојиљковић.

Резултати, МК пушка 60 метака лежећи, сениорке: 1. Немачка 1.743, 2. Русија 1.733, 3. Француска 1.723...7. Србија 1.716 (Арсовић 578, Максимовић 574, Тодоровић 564) итд. Укупно 18 екипа.

Појединачно: 1. Соња Фајлшифтер (Немачка) 685,5 (588), 2. Барбара Лехнер (Немачка) 682,7 (584), 3. Љубов Галкина (Русија) 680,5 (583), 4. Андре Арсовић (Србија) 679,6 (478), 5. Силвија Богацка (Пољска) 677,2 (577) ... 17. Ивана Максимовић (Србија) 574 (194, 187, 193)...51. Драгана Тодоровић (Србија) 562 (190, 189, 185) итд. Укупно 63 такмичарке. Финале вределео 577 кругова.

Улаз у Ковилово је бесплатан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво