Читај ми!

Арсовићeва осма

Репрезентативка Србије у стрељаштву Андреа Арсовић освојила је осмо место у гађању МК пушком 60 метака лежећи на Првенству Европе у Београду. Медаља измакла за два круга. Злато освојила Швеђанка Енквист, сребро припало Британки Смитовој, док је бронзана била Соња Фалшифтер.

Арсовићева је на стрелишту у Ковилову погодила 592 круга (по серијама 98, 98, 100, 98, 99, 99), а медаља јој је измакла за два круга. Злато је припало Швеђанки Мари Енквист са 595 кругова, која је тако одбранила титулу са ЕП у Осијеку 2009, док је сребро освојила британска такмичарка Мишел Смит истим резултатом, али са слабијим бројем унутрашњих центара (38:42). Бронза је отишла у руке Немици Соњи Фајлшифтер са 594 круга. Четевртопласирана Ката Вереш (Мађарска) имала је такође 594 круга али и мање унутрашњих центара од Немице (42:30).

У екипној конкуренцији, Швеђанке су са 1.772 круга освојиле злато, Чехиње су биле друге са 1.771 кругом, а Немице треће са 1.769 кругова. Србија је седма са 1.762 круга (Арсовић 592, Масимовић 589, Тодоровић 591).

"Бити осми у Европи је леп пласман. С друге стране, жао ми је јер сам скоро имала медаљу у руци. Борила сам се до последњег метка и на крају је одлучила спортска срећа. Данас није била на мојој страни." рекла је Арсовићева.

Селектор Зоран Стојиљковић је честитао Андреи на одличном пласману, али није пропустио да се критички осврне на укупан учинак екипе.

"Екипна медаље нам је била на дохват руке, недостајало је осам кругова, а за ову репрезентацију то није било недостижно. Ивана Максимовић је завршила са 97 кругова у последњој серији и последња два метка биле су јој деветке. Драгана Тодоровић је морала да испрати резултат Максимовићеве да се приближимо медаљи... Поправни је у троставу, где све три имају много боље резултате", рекао је Стојиљковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара