Читај ми!

Силађи у полуфиналу

Чаба Силађи пласирао се данас у полуфинале трке на 50 метара прсно Светског првенства у Шангају. Велимир Стјепановић у дисциплини 200 метара лептир и Стефан Шорак на 800 метара слободно нису успели да направе исти успех. Стјепановић и Шорак су, међутим, поставили нови сениорски рекорд Србије. Њима је то били прво учешће на светским првенствима у великим базенима.

Силађи ће се данас око 12 такмичити у полуфиналу, за које му је било довољно 14. место у квалификацијама. Он је трку завршио за 27 секунди и 93 стотинке, док је први био Фелипе Франка да Силва из Бразила с временом 27 секунди 19 стотинки.

Српски пливач такмичиће се у полуфиналној Групи 1 заједно са Фабиом Скоцолијем из Италије, Гленом Снајдерсом са Новог Зеланда, Матјашом Маркичем из Словеније, Марком Ганглофом из САД, Хенриком Фелдвехром из Немачке, Петром Бартунеком из Чешке и Владиславом Полијаковим из Казахстана.

Стјепановић је заузео 19. место у квалификацијама, с временом минут 57 секунди и 40 стотинки. Њему је пласман у полуфинале трке на 200 метара лептир стилом измакао за 37 стотинки.

"Кренуо сам снажно од старта. Имао сам још снаге, али не знам како нисам успео да је извучем. Требала ми је на последњих 50 метара, али не могу да будем незадовољан. Дао сам све од себе и поставио нови сениорски рекорд Србије", казао је 17-годишњи Стјепановић после трке.

Шорак је у трци на 800 метара слободним стилом заузео 36. место у квалификацијама, с временом 8 минута 14 секунди 45 стотинки.

"Кренуо сам снажно и дугачко. Контролисао сам трку до готово 600 метара, али ми је понестало снаге за бољи резултат и јачи финиш. Поставио сам нови сениорски државни рекорд, поправио сам своје време за осам секунди и веома сам задовољан", рекао је Шорак.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво