Читај ми!

Дочекани златни веслачи

У Веслачком клубу Смедерево организован је свечани дочек за Веселина Савића и Јована Јовановића, чланове националне посаде четверца са кормиларом, који је на првенству света у Амстердаму освојио златну медаљу и оборио светски рекорд.

Савића и Јовановића дочекали су дуготрајним аплаузом, поред родитеља и пријатеља, представници локалне самоуправе, ВК Смедерево, медија, као и многобројни суграђани и спортски радници.

"Још смо под утиском онога што смо остварили. Нисмо свесни шта се десило. Велики успех, не само за нас и за смедеревско веслање, већ и за репрезентацију, оборен је светски рекорд", рекли су видно узбуђени веслачи из Смедерева.

"Имамо кратку паузу, па настављамо припреме. Надамо се одласку на светско првенство за сениоре на Бледу, које ће уједно бити квалификационо за Олимпијске игре".

Српски четверац са кормиларом освојио је у суботу златну медаљу на светском првенству за сениоре до 23 године у Амстердаму и оборио светски рекорд резулттаом 6:03,01 минута.

"Ово је четврто злато за смедеревске веслаче са светских првенстава, после Ранковићеве две и једне Недељковићеве златне медаље. Велики успех српског, али и смедеревског веслања и ја им честитам", изјавио је тренер репрезентације Дејан Гуслов.

Наша екипа у саставу Веселин Савић, Јован Јовановић, Игор Луцић, Лука Ђорђевић (кормилар Матеја Јошић) у финалу ове дисциплине била је боља од посада Немачке (6:04,89), Француске (6:07,03), Новог Зеланда (6:07,31), Велике Британије (6:11,16) и САД (6.14,44).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво