Читај ми!

Ивана четврта

Ивана Филиповић освојила је четврто место у финалној трци женског скифа на светском првенству у Амстердаму.

Српска такмичарка је у циљ ушла у времену 7:50,81 минута, иза победнице трке Литванке Донате Вистраите са 7:28,:04, другопласиране Немице Карине Баер (7:33,02) и трећепласиране Естонке Кајше Пајусалу у времену 7:37,03 минута.

Селектор наше репрезентације, која је јуче освојила злато у четверцу са кормиларем, Александар Ивковић оценио је одличним резултат Филиповићеве.

" Ивана је у техничком погледу одвеслала одличну трку. Мало сам омашио приликом штеловања чамца, јер нисмо очекивали ветар. Због тога је можда мало лошије стартовала, али се брзо прилагодила и успела да сјајно одвесла средину трке. Тада је престигла скиф Холандије и Азербејџана и дошла на праг освајања медаље", рекао је Ивковић.

Он је додао да је овај резултат "феноменалан како за саму Ивану, тако и за цео веслачки спорт".

"Након сјајне трке у полуфиналу Ивана се високо котирала, чак су је многи видели на постољу, али се још једном показало да је свака трка прича за себе и да за медаљу мора много тога да се поклопи", рекао је Ивковић и закључио да је наша такмичарка уи Амстердаму "премашила очекивања".

Највећи успех остварио је у суботу наш четверац са кормиларом Веселин Савић, Јован
Јовановић, Игор Луцић, Лука Ђорђевић (кормилар Матеја Јошић) који је освојио светско првенство, уз оборен светски рекорд.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се