Читај ми!

Лопови однели бицикле

Комби бициклистичке репрезентације Србије обијен је на паркингу хотела у Будимпешти у ноћи између суботе и недеље и из њега су однети сви бицикли, сви карбонски точкови и резервни алуминијски точкови.

Српски бициклисти због тога нису стартовали у другом делу Средњеевропске трке у категорији 1.2 у главном граду Мађарске и вратили су се у Србију.

"Дошао сам у хотел у суботу увече око 21,30 и паркирао возило одмах на улазу паркинга, који је, наводно, био обезбеђен. Проверио сам и све браве, да ли је све закључано, то ми је навика. Међутим, рецепционер је приликом мог доласка гледао ТВ, а јутрос око 6,30, када сам устао и кренуо да припремим бицикле за старт, поново је био прилепљен за екран. Толико о чуваном паркингу, рекао је вођа наше репрезентације Мирољуб Крстић.

. Он је додао да је у једном тренутку,видевши испражњен комби, помислио да је у питању "скривена камера".

"Помислио сам да се неко са нама шали. Нисам могао да поверујем да нико није опазио лопове који су однели осам бицикала и 12 резервних точкова" каже шеф струке у нишком Железничару.

Крстић је истакао да је "ово велики ударац не само у материјалном погледу, већ и у такмичарском, јер је сезона у пуном јеку, а сваки дан изгубљеног тренинга је ненадокнадив.Такође, тешко је возити на новом бициклу који не може да одговара у потпуности".

Полиција је извршила увиђај, прво жандарамерија, па и полицајци у цивилу, узети су отисци прстију из комбија и покренута је истрага.

Добри познаваоци прилика сматрају да је комби типован. Овакви бицикли, специјално прављени за возача (на раму је исписано име бициклисте), тешко се продају јер су исувише упадљиви и ако полиција брзо не похвата лопове, вероватно ће завршити у деловима, а рамови ће бити префарбани.

"Не каже узалуд народ да лопови ударају прво на сиротињу. Једва смо сакупили новац да набавимо добре бицикле, а сада су наши репрезентативци Есад Хасановић, Драган Спасић и Филип Павловић остали без њих" каже млади менаџер Партизана Душан Бановић.

"Украли су и одличне бицикле Жолту Деру и Горану Шмелцеровићу из крагујевачког Радничког и нешто слабији модел Марку Станковићу из краљевачког Металца. Ово нам је за наук, да не идемо тамо где нисмо добродошли. Једва смо добили позиве за трке у Мишколцу и Будимпешти, Мађари нису хтели да нас приме јер смо им конкуренција за олимпијске бодове и тек после дугачких преговора су нам дозволили старт. Завршило се катастрофом", рекао је Бановиоћ.

Селектор Радиша Чубрић не може да сакрије очајање.

"Не могу да верујем како нас је ове сезоне потерао малер. Прво се повредио Дер на трци у Грчкој и паузирао је скоро два месеца. Потом су се на трци Кроз Србију повредили Спасић, Стевић и Јовановић и репрезентација је била десеткована скоро месец и по дана. Ова крађа може да нас дотуче", рекао је Чубрић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво