Читај ми!

Еванс победник Тура

Другим местом у претпоследњој етапи Тур де Франса, Аустралијанац Кадел Еванс обезбедио победу у генералном пласману. Први пут у историји Тура, на победничком постољу биће два брата, Енди и Франк Шлек из Луксембурга.

Аустралијски бициклиста Кадел Еванс обезбедио је титулу победника Тур де Франса, пошто је данас у претпоследњој 20. етапи, воженој на индивидуални хронометар у дужини од 42,5 километара у Греноблу, у циљ ушао као другопласирани.

Победник етапе је Немац Тони Мартин, док ће Луксембуржанин Енди Шлек, који је само један дан био у жутој мајици, завршити трку "Око Француске" на другом месту, а његов брат Френк на трећем.

Први пут у историји Тура два брата ће у недељу бити на подијуму.

Данашња етапа је практично "поскидала" маске и показала ко са каквом снагом заиста располаже на најпрестижнијој трци света.

У борви против штоперице, ветра и уморних ногу победио је очигледно најспремнији, иако међу најстаријима на Туру, 34-годишњи Еванс, изборивши највећи успех у каријери.

Еванс је уочи индивидуалног хронометра био у заостатку за Шлеком 57 секунди, да би га маестралном вожњом престигао за чак два минута и 31 секунду, а његовог брата Френка за 2:34.

Троструки шампион и бранилац титуле популарног Тура Шпанац Алберто Контадор завршио је хронометар као трећи, тако да ће у укупном пласману бити пети.

Сутра је на програму последња 21. етапа од Кретеја до Париза и дуга је 95 километара. По традицији, цео бициклистички караван ће као права краљевска свита пратити носиоца жуте мајице до циља на Јелисејским Пољима.

Резултати 20. етапе:

1. Тони Мартин (Немачка) - 55:33 минута
2. Кадел Еванс (Аустралија) +7 секунди
3. Алберто Контадор (Шпанија) +1:06 минута
4. Томас Де Ген (Белгија) '1:29
5. Ричи Порт (Аустралија) +1:30.
6. Жан Кристоф Перо (Француска) +1:33
7. Самуел Санчес (Шпанија) +1:37
8. Фабијан Канћеара (Швајцарска) +1:42
9. Петер Велитс (Словачка) +2:03
10. Реин Тарамае (Естонија) +2:03

Генерални пласман:

1. Еванс 83:45:20 сати
2. Енди Шлек (Луксембург) +1:34
3. Франк Шлек (Луксембург) +2:30
4. Томас Воклер (Француска) +3:20
5. Контадор +3:57
6. Санчес +4:55
7. Дамијано Кунего (Италија) +6:05
8. Иван Басо (Италија) +7:23
9. Том Данијелсон (САД) +8:15
10. Жан Кристоф Перо (Француска) +10:11

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се