Читај ми!

Бејзбол, најопаснији спорт на свету

Многи ће споменути бокс, или неки други борилачки спорт, када се дискутује о потенцијално опасним спортовима. Ту су наравно и екстремни спортови, као и већина контакт спортова. Није мали број активности које, у већој или мањој мери, доводе у непосредну опасност саме учеснике. Али само су у бејзболу најугроженији навијачи...

Постоје релативно опасни спортови, спортови у којима се самим учествовањем ризикују озбиљније повреде. Нису ретки ни смртни случајеви на терену. Међутим, не постоји спорт који се може "похвалити" да доводи у ризик саме гледаоце. Изузимајући наравно на нашим просторима готово непознати бејзбол.

Навијача Аризона Дајмондбекса Кита Кермикла само је прибраност људи око њега спречила да падне са трибине, високе нешто више од шест метара, што би, разуме се, резултирало његовом смрћу. Кермикл је покушао да ухвати лоптицу, која је летела у његовом правцу, оклизнуо се, и буквално су га стотинке делиле од сигурне смрти.

Посетиоци Чејс филда са ужасом су посматрали сцену на трибинама, која се догодила истог дана када и сахрана навијача Тексас Ренџерса, који у истој ситуацији није имао среће као и Кит Кермикл.

Упитан да прокоментарише целу ситуацију, Кермикл је са осмехом рекао да је у тренутку када је падао само помислио како је "имао добар живот". Каже како, у ретроспективи, не жали што је посегнуо за умало фаталном лоптицом, и да би да има прилику, учинио исто.

Кермикла су спасли његови пријатељи, са којима је дошао на утакмицу, као и неколицина њему непознатих посетилаца.

Недалеко одатле, за америчке стандарде, у Тексасу је одржана сахрана Шенону Стоуну, горе поменутом ватрогасцу и ватреном навијачу Ренџерса, који је буквално дао живот за свој спорт и свој тим.

Стоун је имао додатни мотив да ухвати лоптицу, јер само ухватити лоптицу којом је постигнут хоумран (оптрчавање) је велика част у Америци. Ову лоптицу, у том случају фаталну, ударио је омиљени играч његовог сина. Стотине су присуствовале његовој сахрани, махом навијачи Ренџерса, који су желели да одају последњу пошту Стоуну, који је преко ноћи постао навијачка легенда једне од најпопуларнијих франшиза у Америци.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара