Читај ми!

Санчезу 9. етапа

Шпански бициклиста Луис Леон Санчес победио је у 9. етапи традиционалне трке "Око Француске", а жуту мајицу водећег у генералном пласману преузео је домаћи такмичар Томас Веклер.

Стазу од Изуара до Сен Флура дугу 208 километара Санчес је прешао за пет сати, 27 минута и девет секунди, возећи просечно 38,1 километара на сат. Са пет секунди заостатка кроз циљ је прошао Веклер, док је трећепласирани његов земљак Санди Касар заостао 13 секунди иза победника.

Етапа је обележена бројним удесима, након којих су чак седморица бициклиста приморани да одустану од трке, међу којима и ветеран Александар Винокуров из Казахстана.

Винокуров је приликом тешког пада 90 километара од циља задобио прелом десне бутне кости и пребачен је хеликоптером у болницу у Паризу, где ће одмах бити оперисан.

На 38 километара од циља аутомобил француске телевизије приликом неопрезног претицања оборио је са стазе Шпанца Хуана Антонија Флечу и Холанђанина Џонија Хугерланда, али су обојица успели да се врате у трку, са великим заостатком за водећом групом.

Веклер у генералном пласману има минут и 49 секунди предности над победником данашње етапе Санчесом.

У понедељак је на "Туру" слободан дан, а 10. етапа на програму је у уторак. Вози се од Орилака до Кармоа у дужини од 158 километара.

Резултати 9. етапе:
1. Луис Леон Санчес (Шпанија) 5:27,09 сати.
2. Томас Веклер (Француска) +5 секунди.
3. Санди Касар (Француска) +13
4. Филип Жилбер (Белгија) +3:59 минута
5. Петер Велиц (Словачка)
6. Кејдел Еванс (Аустралија)
7. Енди Шлек (Луксембург)
8. Тони Мартин (Немачка)
9. Франк Шлек (Луксембург)
10. Дамијано Кунего (Италија), сви у времену Жилбера.

Генерални пласман:
1. Веклер 38:35,11 сати
2. Санчес +1:49 минута
3. Еванс +2:26
4. Ф. Шлек +2:29
5. Е. Шлек +2:37

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво