Читај ми!

Због телевизије 33 шава

Холанђанин Џони Хогерланд завршио је девету етапу Тур де Франса са 33 шава на ногама, док је Хуан Антонио Флеча прошао тек нешто боље. Несрећне бициклисте је у току трке закачио аутомобил француске телевизије који је без дозволе покушао да их претекне.

Једна од најпопуларнијих бициклистичких трка, Тур де Франс у једном тренутку је личила на праву кланицу. У несрећи најгоре је прошао Холанђанин Џони Хогерланд који је зарадио 33 шава, док је нешто боље завршио Шпанац Хуан Антонио Флеча.

До несреће је дошло у току девете етапе, када је аутомобил Француске телевизије покушао да без дозволе претекне колону бициклиста. Возило је тада закачило Флечу који је пао на Хогерланда.

Шпанац је завршио на асфалту, док је несрећни Холанђанин пао на бодљикаву жицу поред пута, задобивши велики број посекотина по целом телу.

Занимљиво је да су оба возача наставила трку, а Хогерланд је тек касније отишао у болницу где су доктори крпили дубоке посекотине.

Директор трке, Кристијан Прудом био је бесан после инцидента, док се Француска телевизија извиила.

"Француска телевизија се извињава возачима и тимовима за несрећу током девете етапе Тур де Франса, за које је одговорно наше возило које је пратило трку. Наша телевизија ће прихватити све мере које ће бити покренуте од организатора да се побољша безбедност", наводи се у саопштењу.

Ипак, ово није први инцидент на овогодишњем Тур де Франсу. Прошле среде, Данац Ники Соренсен за длаку је избегао озбиљну повреду када је мотор који је возио фото-репортера покушао да се провуче кроз групу бициклиста.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се