Читај ми!

Четверац пети у Луцерну

Четверац без кормилара Милош Васић, Радоје Ђерић, Горан Јагар, Миљан Вуковић освојио је пето место у финалу. Лаки четверац победио у Б финалу, док је Ива Обрадовић заузела 11. место у скифу.

Четверац без кормилара у саставу Милош Васић, Горан Јагр, Милајн Вуковић, Радоје Ђерић заузео је пето место на Трећем светском купу у Луцерну, последњем ове године. Наш четверац без кормилара је финалу ове дисциплине с временом 6:03.32 прошао кроз циљ као пети и тако освојио три бода на светској ранг листи. Злато је припало посади Велике Британије (5:53.84), сребро Грчкој (5:56.35), бронза САД 1 (5:57.61). Четврта је била посада Немачке 1 (5:57.77), а последња је кроз циљ финалне трке прошла посада Новог Зеланда (6:03.32).

Четверац без кормилара за лаке веслаче Милош Томић, Милош Станојевић, Ненад Бабовић, Немања Нешић тријумфовао је у Б финалу тако да је Светски куп у Луцерну завршио на седмом месту што му је донео један бод на светској листи. Наш четверац је трку завршио у времену 6:07.76. Друго место у Б финалу заузела је посада Чешке (6:07.85), а треће посада Канаде (6:15.69). Посаде Француске и Пољске нису ни стартовале у овој трци.

Ива Обрадовић у Б финалу скифа с временом 7:51.27 заузела је пето место тако да је у коначном пласману 11. У Б финалу ове дисциплине прво место је освојио скиф Русије (7:40.04), друго скиф Данске (7:44.29), а треће чамац Немачке 2 (7:44.54). Четврта је била Литванија (7:47.97) а последња Естонија (7:54.06).

"Четверац без кормилара је финалну трку завршио као пети. У последњих 500 метара нашим веслачима је понестало снаге и то је највише допринело што нису отишли и корак више у пласману. Све до последње четвртине трке били су конкурентни са посадама Немачке и САД, али су посустали у финишу, јер очигледно нису имали енергије да извуку последњих 500 метара. Разлог за то је вероватно и чињеница да је наш четверац без кормилара имао трку више од осталих. Без обзира на све више је него испунио циљ на овом такмичењу и презадовољни смо њиховим пласманом.

Четверац без кормилара за лаке веслаче је на крају завршио Светски куп на високом седмом месту, а иако није успео да се пласира у финале као што је то учинио у Хамбургу поново је оправдао очекивања. Ива Обрадовић је видно подбацила у Луцерну, готово сигурно због тога што је, због својих обавеза касно стигла из Америке и није имала довољно времена да подигне форму с прошлогодишњег нивоа, када је имала шести резултат на свету. Међутим, убеђен сам да ће врло брзо доћи до свог нивоа.

Новоформиране посаде, дубл скул и двојици без кормилара, су у Луцерну показали да имају брзину, али да им је неопходно још времена да се увеслају. Раздвојили смо недавно Стојића и Маријановића и направили два нова двојица с циљем да покушамо да извадимо у овој дисциплини две визе за Лондон. У недељама које следе видећемо како ће се све развијати. Најбитније у овом тренутку је да имамо много посада које остварују резултате у оквиру олимпијске норме. До почетка Светског првенства на Бледу, на којем ће се вадити визе за Лондон, имамо довољно времена да ово најважније такмичење у овој години дочекамо максимално спремно",  оценио је наступ спрске веслачке репрезентације у Луцерну селектор Небојша Илић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво