Читај ми!

Једно финале за српске веслаче

Веслачка репрезентација Србије имаће једног представника у борби за медаље на Светском купу у Луцерну, пошто се четверац без кормилара у саставу Милош Васић, Радоје Ђерић, Горан Јагар, Миљан Вуковић данас пласирао у финале.

Четверца без кормилара за лаке веслаче, који чине Милош Томић, Милош Станојевић, Ненад Бабовић, Немања Нешић није успео да се пласира у финале после незивесне завршнице.

Ни Ива Обрадовић није успела да се домогне финала у дисциплини скиф, пошто је полуфиналну трку завршила шеста с временом 8:04.72.

Новоформирани дубл скул Марко Марјановић, Душан Богићевић завршио је Светски куп у Луцерну на 13. месту, после побед у Ц финалу ове дсициплине с временом 6:23.24 .

Двојац без кормилара у саставу Александар Филиповић и Јован Поповић, као и Никола Стојић и Горан Тодоровић заузели су треће (6:48.02), односно шесто место (7:05.68) у Д финалу.

Селектор веслачке репрезентације Србије Небојша Илић рекао је да је пласман четвераца без кормилара у финале велики успех.

"Иако млад састав показао је да полако, али сигурно улази у форму. Поправили су утисак са Светског купа у Минхену и одвеслали су изузетно квалитетно што нам даје за право да се надамо да могу боље. Четверац без кормилара за лаке веслаче је у једној од најзанимљивијих трка дана изгубио пласман у финала у последњих десетак метара, али можемо бити задовољни и њиховим наступом јер се ради о посади која је недавно оформљена", рекао је Илић.

Последњег дана Светског купа на програму се трке финала и Б финала.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се