Читај ми!

Око Француске

Нова победа Кевендиша

Британски бициклиста Марк Кевендиш тријумфовао је у 7. етапи традиционалне трке "Око Француске", воженој данас од Ле Мана до Шаторуа у дужини од 218 километара. Етапа обележена тешким падом Бредија Вигинса. Осма етапа вози се од Егирана до Супер-Бесе Сансија.

Кевендишу је ово друга победа на овогодишњем "Туру", након што је у среду био најбољи у 5. етапи. Британац, који важи за најбољег светског бициклистичког спринтера, постигао је резултат од пет сати, 38 минута и 53 секунде, а иза њега кроз циљ су прошли Италијан Алесандро Петаки и Немац Андре Грајпел са истим временом.

Кевендиш је остварио укупно 17. етапну победу у каријери на најпрестижнијој светској трци. Занимљиво је да је данас славио у Шаторуу, граду који је пре три године био домаћин етапе приликом његове прве победе на "Тур де Франсу".

"Данашњи дан за мене је заиста посебан. Наравно да желим свуда да победјујем, али спринт у Шаторуу и онај финални на Јелисејским пољима у Паризу издвајају се изнад осталих", изјавио је Кевендиш.

Етапа је обележена тешким падом другог Британца, Бредлија Вигинса, 40 километара пре циља. Вигинс, који је заузимао високо 6. место у генералном пласману, задобио је приликом пада прелом кључне кости и пребачен је у болницу, па је одустао од даљег учешћа на трци.

Жуту мајицу водећег у генералном пласману сачувао је Норвежанин Тор Хусховд, који је данас заузео 7. место.

Сутрашња 8. етапа вози се од Егирана до Супер-Бесе Сансија и дуга је 189 километара.

Резултати 7. етапе:

1. Марк Кевендиш (В.Британија) 5:38,53 сати

2. Алесандро Петаки (Италија)

3. Андре Грајпел (Немачка)

4. Роман Фејлу (Француска)

5. Вилијам Боне (Француска)

6. Денис Галимзјанов (Русија)

7. Тор Хусховд (Норвешка)

8. Себастијан Турго (Француска)

9. Хосе Хоакин Рохас (Шпанија)

10. Себастијан Ино (Француска)

Генерални пласман:

1. Хусховд 28:29,27 сати

2. Кејдел Еванс (Аустралија) +1 секунда

3. Франк Шлек (Луксембург) +4

4. Дејвид Милар (В.Британија) +8

5. Андреас Кледен (Немачка) +10

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво