Бициклизам

Жани побеђује и са 52

Бицклисткиња Жани Лонго победила је, четврти пут узастопно, у првенству Француске у вожњи на хронометар, и тако са 52 године освојила своју 58. национални трофеј у друмским и велодромским дисциплинама.

Некадашња олимпијска и светска победница завршила је деоницу од 19 километара за 29 минута и 45 секунди. Друга је била Криситијел Ферије Брино са 42 секунде заостатка, а трећа Одри Кордон са 52.

Лонго је раније ове године рекла да се мучи да пронађе мотивацију и настави да се трка, и наговестила да ће можда ићи у пензију.

Лонго се на Олимпијским играма први пут такмичила 1984. године у Лос Анђелесу. Победила је у друмској трци на Играма у Атланти 1996.

У каријери је девет пута побеђивала у друмским светским првенствима и четири пута у велодромским.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије