Читај ми!

Ново сребро за Андрију

Андрија поново упуцао сребро, овог пута ваздушним пиштољем. Репрезентативац Србије у стрељаштву Андрија Златић освојио је другу сребрну медаљу на Светском купу у Минхену. Пре два дана био други у дисциплини МК пиштољ.

Златић и Микец ушли су у плеј-оф као четврти и пети са истим резултатом од 584 круга и са два круга заостатка у односу на водећег Дикеца. Златић је имао и убедљиво најбољу финалну серију до 102,9 кругова и опасно припретио турском стрелцу, претекавши и двојицу такмичара који су имали круг више у основном делу Даемиунг Лија из Кореје и Дениса Колакова из Русије. Ипак, на крају је морао да се задовољи са сребрном медаљом са укупно 686,9 кругова.

Победио је турски стрелац Јусуф Дикец са 687,3 (586) кругова и то му је прва медаља у каријери са Светских купова. Бронзана медаља припала је Даемиунг Лију из Кореје са 684,3 (585) кругова.

Други наш представник у финалу Дамир Микец пласирао се на шесто место са 682,3 (584) кругова. Трећи српски представник у Минхену Димитрије Гргић из Академца заузео је 41. место у конкуренцији 136 стрелаца са 576 кругова.

"Да сам последњом дијаболом имао јак центар од 10,5 кругова, освојио бих златну медаљу", рекао је светски вицешампион из 2002. и 2010. Он је истакао да су две сребрне медаље "добра најава" Шампионата Европе, од 31. јула до 14. августа у Београду.

Златићу је ово четврта медаља са светских купова у каријери. Прву, и то златну ваздушним пиштољем, освојио је ове године на Светском купу у Чангвону у Кореји средином априла, другу бронзану МК пиштољем на Светском купу у Форт Бенингу у САД средином маја и трећу пре два дана на Светском купу у Минхену МК пиштољем.

Олимпијске визе за Лондон припале су петопласираном Денију Колакову (Русија), седмопласираном Нораиру Бахтамиану (Јерменија) и 11. Ебрахиму Бархордарију (Иран).

Андреа Арсовић, репрезентативка Партизана, распуцавала је за улазак у финале МК пушком 3 пута 20 метака и није успела да се пласира међу осам најбољих. У додатних пет метака имала је 49,4 круга, а прошле су две такмичке са 51,9 (Лехнер, Немачка) и 50,0 (Пескова, Словачка). Шест такмичарки са по 584 круга борило се за два места у финалу.

Арсовићева је на крају завршила на десетом месту са 584 круга (по ставовима лежећи 196, стојећи 193, клечећи 195). Ивана Максимовић пласирала се на 51. место са 575 кругова (199, 193, 183) и шансу за пласман у финале пропустила је у клечећем ставу. Драгана Тодоровић, трећа српска представница у овој дисциплини пласирала се на 64. место са 572 круга (196, 187, 189).

Немица Соња Фајлшифтер (светска рекордерка у основном делу у овој дисциплини са 594 круга), освојила је златну медаљу са 687,1 (585) кругова. Сребро је припало Данкињи Стине Нилсен, јуниорској првакињи света 2010. са 685,6 (586) кругова, док је бронзу освојила Ксианђан Ван (Кина) са 682,5 (585) кругова. Олимпијске визе избориле су трећепласирана Ксианђан Ван (Кина) и седмопласирана Данијела Пескова (Словачка).

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара