Читај ми!

Фелпс је фаворт

Најбољи српски пливач Милорад Чавић изјавио је да није у најбољој форми и да не може да победи Американца Мајкла Фелпса на Првенству света у Шангају.

"Нисам се такмичио две године и не верујем да ћу бити спреман овог лета, али надам се да ћу следеће године бити конкурентнији. Изгубио сам пет месеци и мале су шансе да се вратим у форму за овако кратко време", рекао је Чавић, а пренео АП.

Чавић је у јулу прошле године оперисао леђа, због чега није могао да тренира пуном снагом.

"Било је дана када нисам могао да устанем из кревета или вежем пертлу на патикама. То је био заиста лош период и пуно времена сам изгубио током опоравка".

Српски пливач је најближи победи над Фелпсом био на Олимпијским играма 2008. у Пекингу, где је Американац освојио осам златних медаља. На Светском првенству у Риму годину касније Чавић је освојио златну медаљу на 50 метара лептир стилом, али је у трци на 100 метара стигао иза Фелпса.

Како је оценио, прави дуел са Фелпсом могао би да уследи следеће године на Олимпијским играма у Лондону, после којих два пливача намеравају да заврше каријеру.

"Имаћу 28 година. Пливао сам и тренирао 19 година и мислим да је доста'', поручио је Чавић.

Овогодишње Првенство света у пливању биће одржано у Шангају од 16. до 31. јула.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара