Фер плеј турнир на Ади

Данас је Ада Циганлија била епицентар позитивне енергије. Под покровитељством Уницефа и акције Школа без насиља, одржан је фудбалски турнир на коме су учествовали и дечаци и девојчице, њихови родитељи, али и бројне јавне личности. Победника није било јер је победио фер плеј.

Фер плеј турниру малом фудбалу окупио је на Ади Циганлији најмлађе, њихове родитеље, али и бројне јавне личности. Овај турнир, који је одржан под покровитељством Уницефа, има за циљ промовисања програма Школа без насиља.

Фер плеј је нешто што се учи од малих ногу. Данас на Ади фудбал су играли најмлађи, и дечаци и девојчице.

Циљ није био дати гол или победити, већ је акценат био на толеранцији, поштовању противника, судија и навијача. Научено у спорту брзо ће, кажу, применити и ван терена.

На турниру у којем су сви победницим учествовале су и јавне личности, које су се присетиле свог детињства.

„У школу се ишло са задовољством, а не страхом да ће вас неко напасти. Најгора ствар која је могла да вам се деси је да одговарате из историје и математике. Јако бих волео да и ова деца имају тај осећај који смо и ми некада имали", изјавио је Александар Стојановић, спортски новинар РТС-а.

„Моја нека лична прича је да сам глумом почео да се бавим због спорта. И ако је та нека девојчица ту, и она гледа и ја дам гол или кош - онда сам нешто успео", биле су речи глумца Ивана Јевтовића.

Акција попут ове било је много протеклих година, што је програм Школа без насиља учинило успешнијим.

„Све је почело са опроштајном утакмицом Салета Ђорђевића од чега смо скупили средства за укључивање првих 50 школа у програм Школа без насиља. До данас се у програм укључило 300 школа", рекла је Весна Савић Ђукић из Уницефа.

Животне лекције спојене са забавом и позитивним емоцијама најбоље се уче. Управо зато ће их бити још.

Од септембра у оквиру програма Школа без насиља Уницеф најављује и нове утакмице, пре свега кошаркашке, углавном због Европског првенства у кошарци које ће у том периоду бити у току у Литванији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара