Читај ми!

Кајк и кану

Србији три финала на ЕП у Београду

Српски репрезентативци у кајаку и кануу изборили су данас три пласмана у финале на Шампионату Европе, који се одржава у Београду. Најбољи резултат остварила је Антоњина Нађ, која је у дисциплини кајак једносед у трци на 1.000 метара била најбоља са резултатом 3:59,459 минута.

"Задовољна сам, с обзиром на то да сам изборила директан пласман. На шампионату у Београду очекује ме и трка на 500 метара у кајаку четвороседу. Надам се да ћу успети да обрадујем наше навијаче и да ћу освојити одличје", истакла је после трке одушевљена Нађова.

У дисциплини кајак двосед, у трци на 500 метара, заблистале су сестре Оливера и Николина Молдован, које су заузеле прву позицију у полуфиналној групи прошавши кроз циљ за 1:40,366 минута.

"Трка је била изванредна, а наш чамац је једноставно летео низ стазу. Одлучио је 'фото- финиш'. У финалу ћемо дати све од себе. Осећам да смо спремне и надам се да нам медаља овога пута неће измаћи, поручила је Николина Молдован.

Успешан је био и Марко Томићевић, који је у трци на 500 матара у кајаку једноседу био најбољи у полуфиналу остваривши резултат 49,510 секунди.

Остали наши представници првог дана Европског првенства нису успели да се домогну борби за одличја. Од српских репрезентативаца наступили су и: Душан Ружичић  у трци кану једноклек на 1.000 метара, Душко Станојевић и Дејан Пајић (кајак двосед, 1.000 метара), Сандра Половина и Милана Тркља (кајак двосед, 1.000 метара), Миленко Зорић, Ервин Холперт, Александра Алексић и Дејан Терзић (кајак четворосед, 1.000 метара), Милица Старовић (кајак једносед, 500 метара) и Миленко Нашагаћин (кајак једносед, 500 метара).

Током данашњег програма на Савском језеру на Ади Циганлији вожено је укупно 46 трка.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се