Читај ми!

Станковићу награда за животно дело

Наjпрестижније спортско признање - Мајску награду за животно дело добили су бивши генерални секетар Светске кошаркашке федерације (ФИБА) Борислав Станковић, генерални секретар Асоцијације спорт за све Јездимир Марсенић и некадашњи новинар Спортског журнала Зоран Петровић.

У категорији спортисти у олимпијским спортовима награде су добили репрезентативка Србије у стрељаштву Зорана Аруновић, капитен Манчестер јунајтеда Немања Видић и одбојкашки репрезентативац Никола Грбић.

У категорији спортиста у неолимпијским спортовима наградјени су каратиста Слободан Битевић, параолимпијац Драган Ристић и селектор параолимпијске атлетске репрезентације Владимир Голубовић.

Међу спортским савезима у 2010. истакли су се Спортски савез општине Житиште, Спортски савез града Врања, Стрељачки савез Србије, Тениски савез Србије и Асоцијација спорт за све.

У категорији педагога физичког васпитања награде су добили Горан Шукељић из Ниша, Прибислав Каначки из Обреновца и Марина Милојевић из Ниша.

У категорији спортских новинара награде су добили уредник спортске редакције РТС-а Зоран Марковић, бивши уредник спортске рубрике листа "Политика", садашњи председник Удружења спортских новинара Србије Владимир Дедић и аутор монографије "Олимпијски вековник" Чедомир Шошкић.

Ово је била прилика да се награде и функционери, а лауреати су министарка омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић, председник Тениског савеза Србије Слободан Живојиновић, генерални секретар Одбојкашког савеза Србије Слободан Милошевић и директор Карате федерације Србије Славољуб Пипер.

Свечаности у Дому народне скупштине присуствовали су и потпредседник Владе Србије Ивица Дачић и председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац.

Између додела награда певали су примадона Јадранка Јовановић и Оливер Њего.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара