Читај ми!

Хамилтон признао допинг

Олимпијски шампион у бициклизму из Атине 2004. Американац Тајлер Хамилтон прознао је да се допинговао, али је оптужио и свог зермљака Ленса Армстронга и све остале врхунске бициклисте за узимање недозвољених средстава.

Хамилтон је у интервјуу за америчку телевизијску мрежу ЦБС у недељу коначно признао да је користио допинг средства током каријере.

Четрдесетогодишњи Хамилтон је у тој емисији сведочио да је и његов бивши колега седмоструки победник Тур де Франса Армстронг убризгавао себи у вене крвни допинг и то током Трке кроз Француску 1999. године када је победио.

"Армстронг је узимао све што смо и сви остали узимали - еритропојетин и тестостерон, а подвргвао се и трансфузији крви", рекао је Хамилтон и додао да је лично и то "много пута" видео једног од најбољих бицикилиста свих времена како се допингује.

Адвокат Армстронга Марк Фабијани изјавио је за Ројтерс да с оптужбе Хамилтона на рачун његовог клијента "неистините".

Сам Армстронг се поводом најновијих оптужби огласио на Твитеру рекавши да је његових "20 година каријере током којих је 500 пута био подвргнут антидопинг тестовима који су сви до једног били негативни, најбоље говоре у његову корист".

Пре Хамилтона, против Армстронга је сведочио и Флојд Лендис којем је због допинга одузета титула првака Тур де Франса освојена 2006. године.

Лендис је, баш као и Хаилтон, признао да је користио допинг после четири године одбијања да то учини и потрошених милион долара на доказивање невиности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара