Читај ми!

Нова бронза за кадете

Кадети настављају са успесима. Српски мешовити пар Маја Ђукић - Балаж Ковач освојио је бронзану медаљу на кадетском шампионату света у куглању, у Сарајеву. НАш пар није успео да стигне до финала, за нијансу је био бољи чешки пар Тетускова – Ерндст.

Било је 1:1 у сетовима, 145:129, 128:139, па су одлучивале додатне златне кугле. Маја Ђукић је срушила четворку, Ковач осмицу, Татоускова седмицу, Ерндст шестицу и са 13:12, Чеси су прошли у финале.

У другом полфиналу, Клубертова и Синтал (Словачка) су са 2:0 победили аустријску комбинацију Заскијевич - Ратмајер.

"Медаља је медаља, али су пропустили сјајну шансу да освоје и друго злато на Првенству света, јер обоје већ имају титуле у тандемима, Балаж са Ковачићем, а Маја Ђукић са Миланом Павлиц", рекао је селектор кадета Драган Фатовић.

У финалу су славили Чеси Никол Татоускова и Јан Ерндст. Савладили су после златних кугли аустријски микс пар Марију Заскович - Мартин Ратмајер. Друга бронза припала је Дани Клубертовој и Борису Санталу из Словачке.

Ово је четврта медаља за Србију на СП у Сарајеву. Три златне освојили су мушка кадетска репрезентација, мушки тандем Игор Ковачић - Балаж Ковач и женски тандем Милана Павлиц - Маја Ђукић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара