Читај ми!

Сајам спорта у Ужицу

Министарка омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић отвориће Сајам спорта у хали "Велики парк" у Ужицу, којим ће бити обележено 100 година физичке културе у том граду.

Почеци омасовљавања физичке културе у Ужицу везују се за оснивање "Соколског друштва", чији је утемељивач пре једног столећа био учитељ гимнастике Јосиф Јехличка.

Посетиоци сајма ће, према речима његовог идејног творца, атлетичара "Младости" Данијела Вукајловића, бити у прилици да виде хронологију развоја ужичког спорта, спортских клубова и њихових резултата, као и историјат спортске инфраструктуре, од прве "Соколане" до садашњих савремених спортских објеката.

"Превасходни циљ сајма је промовисање клубова, њихових дисциплина и резултата како би се млади заинтересовали за бављење спортом, а ово је јединствена прилика да и клубови, у присуству најбољих такмичара, представе своју спортску историју" рекао је Вукајловић новинарима.

Сајам спорта организују Спортски савез, установа "Велики парк" и Канцеларија младих, уз покровитељство града.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво