Читај ми!

Тампа почистила Вашингтон

После елиминације Питсбурга, Тампа Беј је узео скалп још једном фавориту, Вашингтон Кепиталсима. Тампа је са четири узастопне победе почистила Овечкина и другове и пласирала се у финале истока НХЛ лиге. На корак до тог циља налазе се Бостон и Сан Хозе, који са 3:0 у серијама воде против Филаделфије и Детроита.

Један од најбољих тимова НХЛ лиге, Вашингтон Кепиталси и ове сезоне дубоко су разочарали своје навијаче. Иако су били апсолутни фаворити, у полуфиналу запада почишћени су од Тампа Беј Лајтнинга.

И четврти меч у низу Овечкин и другови изгубили су на гостовању у Тампи резултатом 5:3. Јунак победе Тампе је Бергенхајм који је постигао два поготка.

Тампа је преломила меч у другој трећини. После првих 20 минута било је 1:1, док је у наставку домаћи тим повео са 3:1, са два поготка Бергенхајма. До краја тог дела игре Вашингтон је само успео да смањи на 3:2, поготком Ерскина.

Завршни ударац Вашингтону Тампа је задала у последњих 20 минута, када је са још два поготка стекла предност од 5:2. Голове су постигли Бержерон и Мартин Сент Луис, док је Пурсел асистирао код оба поготка. Све што су Кепиталси успели да ураде до краја меча је да ублаже пораз поготком Карлсона.

Тампа је пролазом у финале истока направила невероватан успех, који још више добија на значају ако се има у виду чињеница да је ова екипа у две рунде елиминисала екипе Питсбурга и Вашингтона, које су сматране једним од фаворита за освајање Стенли Купа.

На корак до финала истока налази се и екипа Бостон Бруинса, која је на свом терену демолирала Филаделфија Флајерсе са 5:1.

Како ће се овај меч одвијати било је јасно већ на старту утакмице, када је после само минут времена на семафору стајао резултат 2:0 за Бруинсе. Стрелци за тим из Бостона били су Чиара и Крејчи, а код другог поготка асистент је био и Канађанин српског порекла Милан Лучић.

Бостон је после тога без проблема контролисао утакмицу, а завршни ударац противнику Бруинси су дали са два поготка у другој трећини када су повели са 4:0. Голове у том делу меча постигли су Пејли и Хортон. Једини гол на мечу за Филаделфију постигао је Месарош три и по минута пред крај тог дела.

Последњи гол виђен је у трећој четвртини, када је Чиара потврдио високу победу Бруинса од 5:1. После тог тријумфа Бостон се налази на прагу пласмана у финале истока. За тај подухват им је потребна још само једна победа, што би могло да се оствари већ у следећем мечу који Бруинси играју пред својим навијачима.

Путем Бостона кренула је и екипа Сан Хозе Шаркса, који су у ноћи између среде и четвртка, трећи пут заредом савладали Детроит Ред Вингсе резултатом 4:3.

Победа је остварена тек у продужетку, када је у десетом минуту тог дела игре маестрални Сетогући постигао свој трећи погодак.

У регуларном делу резултат је био 3:3, а ближи победи био је Детроит. Прво је Сетогући довео Шарксе у вођство, да би у двадесетак секунди пред крај прве трећине Линдстром изједначио.

Други период припао је Детроиту који је у том делу игре постигао два поготка. Прво је Ивс постигао гол за Ред Вингсе, Сетогући изједначио, да би Датсјук у том делу игре поново довео Детроит у вођство од 3:2.

Детроит је у последњих 20 минута ушао са голом предности, и успешно је одолевао нападима Шаркса до финиша утакмице. Онда је Ден Бојл, четири минута пре краја успео да изједначи резултат и одведе утакмицу у продужетак.

Сетогући, који је до тог тренутка био најбољи играч екипе, поготком у продужетку зарадио је епитет јунака утакмице.

Шаркси ће тако имати шансу да у четвртом мечу у Детроиту почисте Ред Вингсе и пласирају се у финале запада.

Резултати одиграних утакмица:

Тампа Беј - Вашингтон 5:3, у серији 4:0

Бостон - Филаделфија 5:1, у серији 3:0

Детроит - Сан Хозе 3:4, у серији 0:3

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара