Читај ми!

Бициклизам - "Велика награда Москве"

Стевић десети

Ивану Стевићу, репрезентативцу Партизан "Пауер мува" мало је недостајало да се нађе међу првих осам возача који освајају светске бодове на трци „Велика награда Москве“ у категорији 1.2. На циљу, после 151 километра вожње, био је десети у масовном спринту у коме су учествовала 122 возача!

"Био је веома близу да се поново, после „Купа градоначелника, где је победио, да се домогне олимпијских бодова" - каже селекор репрезентације Радиша Чубрић. "Али, сада су добро пазили на њега. Помагао му је Зекавица у финишу, али Стевић није успео да се пробије до чела. Било је паклено у завршници, возило се брзо као и у току целе трке, јер је просек био 44 км на час!"

Победио је Мартиненко (Украјина, ИСД) у времену 3:26,06 часова. Други је био Сатевич (Русија Итера Каћуша) а трећи Серебјаков (Русија). Пласман осталих српских бициклиста: 15. Јован Зекавица, 62. Небојша Јовановић, 118. Есад Хасановић - сви у времену победника, 126. Драган Спасић + 55 секунди, 128. Никола Козомара + 1,18 минута. Завршило 128 возача.

Прошле године на овој трци победио је Есад Хасановић, а Стевић је био седми.

На трци „Меморијал Олег Дјаченко" воженој 1. маја, победио је Рус Косјаков (Итера Каћуша) који је стазу од 160 км прешао за 4:11,53 часова. Рудасков (Русија, Итера Каћуша) стигао је дуги са 2,32 минута, а трећи Топчањук (Украјина ИСД) са 2,42 минута слабијим временом. Јован Зекавица је једини завршио трку од српских бициклизма и то на 28. месту са 16,38 минута заостатка. Од преко 140 бициклиста трку су завршила 35 возача!

У репрезентацији на серији трка у Москви возе Иван Стевић, Небојша Јовановић, Есад Хасановић, Никола Козомара, Јован Зекавица (сви Партизан „Пауер мув") и Драган Спасић чији је матични клуб Железничар МБН.

Од 5. до 9. маја српски бицклисти возиће на етапној трци у категорији 2.2 за олимпијске бодове „Пет кругова око Москве". Најбоље пласмане у етапама прошле године имао је Дер који је био шести у другој и петој етапи и седми у четвртој. Седми је био и Стевић у петој етапи. Дер је завршио девети у генералном пласману.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво