Oрганизован рад са младима

На Појединаном првенству Србије у боксу, које је завршено у суботу, наступио је већи број младих такмиара него раније, јер боксерски клуб ''Лозница'', који је био домаићн такмиења, посебну пажњу посвеужје раду са младима и популаризацији тог спорта.

Председник клуба ''Лозница'' Петар Екмешчић рекао је Тањугу да је на тродневном шампионату, одржаном у Лозници, било приметно више младих боксера него на ранијим такмичењима, што је, како сматра, знак да тај спорт постаје популарнији у земљи.

Према његовим речима, у лозничком клубу се редовно ради са млађима, а према договору са Домом за децу и омладину без родитељског старања ''Вера Благојевић'' из Бање Ковиљаче, у просторијама те установе, које ће бити прилагођене потребама бокса, радиће се са пионирима.

Екмешчић, који је и заменик градоначелника Лознице, указао је на тежак положај спортских клубова и појединаца у граду и објаснио да локална

самоуправа није подржала лознички клуб наменским средствима за ванредне активности, као што је Првенство.

Град Лозница је ове године финансирао Боксерски клуб са 950.000 динара, што јесу значајна средства која су потрошена на прави начин, али исти износ добијен је и прошле године, када није било додатних активности додатне активности, навео је Екмешчић.

Он је истакао значај благовременог додељивања средстава за редован рад што, према његовом мишљењу, није уобичајено, па се клуб углавном задужује, да би касније од накнадно добијених средстава враћао дугове, што, према његовој оцени, није израз поштовања живота и правила у спорту.

Међу боксерским клубовима, организатор овогодишњег Првенства, клуб ''Лозница'', на простору Србије је најбоље организован и у највећој мери усаглашен са законом, оценио је Екмешчић и нагласио да постоји воља да оно што је најбоље у земљи, буде још боље.

Председник Боксерског савеза Србије Велизар

Ђерић, у паузи између две финалне сениорске борбе, одржане јуче на завршници Појединачног првенства Србије у боксу, уручио је Екмешчићу Плакету за допринос и велико залагање за развој бокса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво