Читај ми!

Сан Хозе прошао, Питсбург разочарао

Сан Хозе Шркси су у шестом мечу дошли до одлучујуће, четврте победе против Лос Анђелеса. У мечу одиграном у Граду анђела, Сан Хозе тријумфовао после продужетка резултатом 4:3. Тампа Беј је тријумфом над Питсбургом од 4:2, изједначила у серији, тако да ће о коначном победнику одлучивати седма утакмица.

Екипама Детроита, Вашингтона и Нешвила прикључили су се Сан Хозе Шаркси, који су у петом мечу дошли до четврте победе против Лос Анђелес Кингса и пласирали се у наредну рунду плеј-офа.

Шаркси су до победе од 4:3 дошли после продужетка, а победнички гол постигао је Торнтон у другом минуту додатног времена. Претходно је у регуларном делу, после једног часа игре, резултат био 3:3.

Први гол је пао тек у другој трећини, а постигао га је хокејаш Шаркса Велвуд. Кингси затим користе предност играча више и преко Вилијамса изједначавају. До краја тог периода Шаркси поново долазе у вођство, а стрелац је Демерс.

Кингси до новог изједбачења долазе на самом старту трећег дела, када је после само 18 секунди Смит постигао погодак за свој тим. Трећи пут Шаркси долазе до предности у деветом минуту преко Хитлија, али та предност је трајала само четири минута када Кингси, са играчем више, преко Луиса, поново враћају резултат у егал.

У продужетку боље су се снашли Шаркси, који су само после два минута, преко Торнтона, постигли победоносни гол, који их је одвео у наредну рунду плеј-офа.

Питсбург Пингвинси наставили су да се муче у серији са Тампа Беј Лајтнингом. У шестом мечу нису искористили шансу да дођу до четврте победе и окончају серију.

Момци из Тампе су пред својом публиком тријумфовали са 4:2, дошли до изиједначења у серији на 3:3, тако да ће о проласку у наредну рунду одлучивати мајсторица.

Индиспонирани Пингвинси били су достојни ривали само у првој трећини, која је завршена резултатом 1:1. Момци из "града челика" су чак и први повели преко Дупуиа, а изједначио је Пурсел.

У другој трећини је Бергенхаим довео у предност Тампу, али је почетком трећег дела Стал изједначио. Ипак до новог вођства Тампа долази после само 67 секунди, када мрежу Пингвинса тресе Дауни.

Судбину Пингвинса запечатио је Малоун десет минута пред крај меча, после чега је Тампа дошла до предности од 4:2, која је остала до краја меча.

Победник ове серије биће познат после седме утакмице која ће се играти у Питсбургу.

Резултати одиграних мечева:

Лос Анђелес - Сан Хозе 3:4, у серији 2:4

Тампа Беј - Питсбург 4:2, у серији 3:3

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара