Читај ми!

Шамопиони изједначили, Нешвил прошао

Нешвил је трећа екипа која се пласирала у наредну рунду плеј офа НХЛ лиге. На гостовању у Анахајму, Нешвил дошао до четврте победе у серији. Шампиони, Чикаго Блекхокси, после треће узастопне победе изједначили у серији против Ванкувера на 3:3. Слична ситуација је и са Филаделфијом, која је победом над Бафалом дошла до треће победе. Обе серије одлучиваће мајсторица.

Ко је могао да предпостави да ће после три узастопна пораза у серији против најбоље екипе НХЛ лиге ове сезоне, Ванкувер Канакса, актуелни шампиони Чикаго Блекхокси успети да се потпуно поврате и дођу на праг преокрета.

У ноћи између недеље и понедељка, Чикаго је на свом терену дошао до треће узастопне победе од 4:3 после продужетка, и одвео ову узбудљиву серију у мајсторицу.

Јунак победе Чикага је Смит, који је у 15. минуту продужетка дао златан гол за своју екипу. Претходно је у регуларном току било 3:3.

Прва трећина припала је Ванкуверу 2:1. Голове за Кануксе у том периоду постигли су Седин и Бароуз, док је једини погодак за Чикаго дао Бикел. У другом периоду једини погодак виђен је у мрежи Ванкувера, а постигао га је Боланд. На самом старту последње трећине Биекса је поново довео Канаксе у предност, а два минута касније изједначио је Фролик из пенала. Одлучујући, седми меч, ова два тима одиграће у Ванкуверу.

Нешвил Предаторси трећа су екипа која је обезбедила пролаз у наредну рунду плеј офа. Предаторси су на свом терену у шестом мечу против Анахајм Дакса, дошли до одлучујуће, четврте победе у серији.

У узбудљивој утакмици Предаторси су сломили Даксе тек у последњој трећини у којој су постигли два важна поготка за коначну победу од 4:2.

Прва и друга трећине завршене су нерешеним резултатима 1:1. У првом периоду, Дакси су повели голом Селанија, док је изјендачио Спалинг. У других 20 минута Нешвил долази у предност поготком Саливена, док утакмицу у егал враћа Блејк.

Најважнији погодак дело је Спалинга, који је постигао други погодак на мечу у петом минуту последњег дела и довео нешвил у минимално вођство од 3:2. До краја меча, Анахајм није успео да изједначи. Последњих неколико минута Дакси су играли без голмана, са шест играча, што је Нешвил искористио, и десет секунди пре краја, голом Легванда дефинитивно решио питање победника.

Још једна тешка серија одлучиваће се после мајсторице. Филаделфија Флајерсу успели су да на гостујућем терену савладају Бафало Сејберсе, и да изједначе у серији на 3:3. Победу од 5:4 Филаделфији је голом у продужетку донео Леино.

Бафало је кренуо силовито и после девет минута већ је водио са 2:0. Први гол постигао је Нидермајер, док је предност дуплирао Ванек, искористивши предност играча више. Бриер у 15. минуту смањује резултат, док Ванек, својим другим поготком, поново са играчем више, доводи Бафало у предност од 3:1.

Други период припао је Флајерсима, који је погоцима Бриера и Хартнела изједначио резултат на 3:3. Ипак до краја тог дела игре, Герб постиже нови гол за Бафало и враћа свом тиму минималну предност.

У последњих 20 минута виђен је само један погодак и то у мрежи Бафала. Њега је средином трећине постигао Хартнел, који је тако изједначио резултат на 4:4.

У продужетку боље се снашла Филаделфија, која јеу 15 минуту додатног времена, преко Смита, дошла до победонодног гола, који им је обезбедио трећу победу у серији. Седми меч игра се у Филаделфији.

Резултати одиграних мечева:

Чикаго - Ванкувер 4:3, у серији 3:3

Анахајм - Нешвил 2:4, у серији 2:4

Бафало - Филаделфија 4:5, у серији 3:3

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара