Читај ми!

Вашингтон прошао, катастрофа Питсбурга

Четвртом победом у серији против Њујорка, Вашингтон се пласирао у наредну рунду плеј офа НХЛ лиге. На корак до тог циља стигли су Бостон, после победе над Монтреалом, и Сан Хозе после тријумфа над Лос Анђелесом. Тампа Беј на гостовању у Питсбургу понизио домаћина са 8:2, и смањио у серији на 3:2.

После Детроит Ред вингса, друга екипа која је обезбедила пролаз у наредну рунду је Вашингтон Капиталс. Они су у петом мечу савладали Њујорк Ренџерсе са 3:1.

Момци из престонице, у петом мечу, ниједног тренутка нису допустили противнику да доведе у сумњу питање победника. Већ у шестом минуту, Вашингтон је са играчем више повео преко Грина. У седмом минуту друге трећине, Овечкин је, после правог ремек дела, дуплирао предност Вашингтона. Завршни ударац Њујорку задао је Семин три и по минута пре краја меча.

У последња три минута Ренџерси су играли без голмана, са шест играча, али све што су успели је да ублаже пораз, преко Волског, 32 секунде пре краја меча. Коначан резултат у серији између Вашингтона и Њујорка је 4:1 за Капиталсе.

Један од фаворита за освајање Стенли Купа, екипа Питсвбург Пингвинса, доживела је, благо речено, катастрофу, на свом терену од Тампа Беј Лајтнинга. Момци из "града челика" су пред својом публиком претрпели пораз од 8:2.

Гол Пингвинса решетали су Гање и Стамкос у првој трећини. Исти играчи су постигли по гол и у другом периоду, а у том делу игре прикључио им се и Кубина. Исти играч наставио је голгетерску серију и у последњих 20 минута, а поред њега гол је постигао и Мур. Све што је Питсбург успео да уради је да ублажи пораз преко Рупа и Конера.

Занимљиво је да је осам погодака Тампа успела да постигне из само 25 шутева, док је Питсбург имао осам удараца више, али је постигао само два гола.

После ове победе Тампа је смањила заостатак у серији против Питсбурга на 3:2, па ће у наредној утакмици, на свом терену, имати шансу да се бори за мајсторицу.

Велики преокрен у плеј оф серији направили су и хокејаши Бостон Бруинса, који су на свом терену, трећи пут за редом, победили Монтреал Канејдијенсе резултатом 2:1.

У тврдој утакмици победник је одлучен тек у другом продужетку, док је у регуларном делу било 1:1. Оба гола су виђена тек у последњој трећини. Бостон је повео у петом минуту тог дела игре преко Марчанда, да би десет минута касније изједначио Халперн.

Јунак меча је Хортон, који је Бруинсима у деветом минуту другог продужетка донео важну победу.

После почетна два пораза, Бостон се тако са три победе тријумфално вратио у серију, и на корак је до пласмана у наредну рунду плј офа.

На прагу пласмана у наредну рунду налази се и екипа Сан Хозе Шаркса, која је у петом мечу била боља од Лос Анђелес Кингса резултатом 3:1.

Шаркси су на гостовању у "граду анђела" већ у првој трећини решили питање победника. Симондс, Клифорд и Пенер су тресли мрежу Кингса, која је после првих 2'0 минута била у заостатку од три гола.

Све што су Кингси успели да ураде је да смање вођство противника на почетку друге трећине. Иако се чинило да има сасвим довољно времена за преокрет, гол Марлоуа био је једини који је завршио у мрежи Сан Хозеа.

После ове победе, Шаркси воде у серији против Кингса са 3:2, и на свом терену имаће шансу да се пласирају у наредну рунду плеј офа.

Резултати одиграних мечева:

Вашингтон - Њујорк 3:1, у серији 4:1

Питсбург - Тампа Беј 2:8, у серији 3:2

Бостон - Монтреал 2:1, у серији 3:2

Лос Анђелес - Тампа Беј 1:3, у серији 2:3

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара