Читај ми!

Шах

Јована Ерић нова првакиња Србије

Интермајстор Јована Ерић из Лознице, чланица београдског Рада, нова је првакиња Србије у шаху на првенству које је данас завршено у Београду.

Ерићева је у последњем колу, после велике борбе и 79 повучених потеза, савладала Марију Ракић, па је са девет поена из 11 кола, као једина непоражена учесница, освојила титулу.

У другом дербију данашњег 11. кола Марији Манаковој требало је 68 потеза да нанесе први пораз Ани Бендераћ.

У осталим партијама последњег кола "стара гарда" била је боља од младих колегиница: Кристина Бранков - Сузана Максимовић 0:1, Анастасија Панић - Анђелија Стојановић 0:1, Лена Миладиновић - Ирина Чолушкина 0:1, Марија Драгојевић - Љиља Дрљевић 0:1.

Коначан пласман: Ерић 9 поена, Стојановић 8,5, Манакова 8, Бендераћ и Дрљевић по 7,5, Чолушкина, Максимовић и Ракић по 5,5, Миладиновић 4, Бранков 3, Панић и Драгојевић по један освојен поен.

Титулу је бранила Анђелија Стојановић, а наградни фонд сa екстра хонорарима за све учеснице износио је 505.000 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се