Бостон изједначио, Чикаго шампионски

После два пораза у уводним мечевима плеј офа, Бостон је другом победом над Монтреалом изједначио у серији. Велики повратак је направио и актуелни шампион НХЛ лиге, Чикаго, који је у гостима понизио Ванкувер Канаксе са 5:0 и смањио у серији на 3:2. Сан Хозе укњижио и трећу победу против Лос Анђелеса.

Изгледа да је Бостон Бруинсима било потребно две утакмице загревања да би ушли у форму за плеј оф. После уводна два пораза у плеј оф серији против Монтреал Канејдијенса, Бруинси су победом у ноћи између четвртка и петка изједначили у серији на 2:2.

Другу уткамицу за редом на гостовању у Монтреалу, Бостон је добио после продужетака резултатом 5:4.

Монтреал је боље отворио меч и голом Сопела дошао је до предности од 1:0, са којом се и завршила прва трећина. Права голеада виђена је у другом периоду, која је припала Бостону резултатом 3:2.

Прво је Бостон изједначио на самом почетку другог периода голом Ридера, да би Камалери и Костицин вратили предност Монтреалу. У новом налету Бостон постиже још два поготка, и поново доводи резултат у егал. Стрелци за Бруинсе били су Фиренс и Бергерон.

У последњих 20 минута обе ушле су опрезно. За разлику од пет погодака у претходној трећини, у последњем периоду виђен је по један погодак са обе стране. Прво је на самом почетку трећине Монтреал са играчем више повео голом Субана, да би на истеку 13. минута поново изједначио Кели, што је био и последњи погодак у регуларном делу меча.

Утакмица је ушла у продужетке, али они нису дуго трајали. Само два минута требало је Ридеру да постигне одлучујући гол за Бостон. Овим тријумфом Бруинси су изједначили у серији против Монтреала на 2:2, а наредни меч се игра у Бостону.

Велики повратак направили су и још увек актуелни шампиони, Чикаго Блекхокси, који су у петом мечу понизили најбољу екипу у лиги Ванкувер Канаксе са 5:0.

Момци из "вертовитог града" који још увек у витринама чувају трофеј Стенли купа, били су на рубу пропасти јер су у серији против моћног Ванкувера губили са 3:0. После синоћне победе, Чикаго је смањио на 3:2, и коначно се вратио у серију.

На овом мечу Чикаго је показао зашто је узео трофеј прошле сезоне. Блекхокси су цео посао завршили у првој трећини када су постигли три поготка. За то је најзаслужнија одлична игра специјалног тима са играчем више.

Прво је Хоса у петом минуту искористио ту предност и затресао мрежу Ванкувера. Предност је дуплирао Кит, 24 секунде касније. Трећи погодак постигао је Кејн у 12. минуту, такође у моментима када је Чикаго имао предност играча више.

Ванкувер је дотучен у другом периоду када су после само четири минута Хоса и Кит поставили и коначан резулатат на мечу од 5:0.

Нова голеада виђена је и на мечу између Сан Хозе Шаркса и Лос Анђелес Кингса. Сан Хозе је новом победом у гостима од 6:3, дошао до трећег тријумфа у серији, и сада се налази на прагу проласка у наредну рунду.

Сви погоци су виђени у друге две трећине, а Шаркси су постигли по три гола у оба периода.

Клоу је у другом периоду постигао два поготка, док је један гол дао Демерс. И поред вођства Сан Хозеа од 3:0. Кингси се са два поготка, Ричардсона и Вилијамса враћају у меч.

Ипак, екипа Лос Анђелеса дотучена је на старту последње трећине, када је после брза два гола Торнтона и Павелског Сан Хозе дошао до осетљивије предности, док је Мичел, петим голом за Шарксе скроз дотукао противника. До краја меча Кингси су успели само да ублаже пораз преко Поникаровског.

После нове победе, Шаркси воде са 3:1 у серији, а наредни меч играју на свом терену у Сан Хозеу.

Резултати одиграних мечева:

Монтреал - Бостон 4:5, у серији 2:2

Ванкувер - Чикаго 0:5, у серији, 3:2

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво