Читај ми!

Гости без милости

После Ванкувера, Детроит је друга екипа која се налази на корак до пласмана у наредну рунду плеј-офа. Ред вингси у гостима против Финикса дошли до треће победе у серији. Домаћини су били "предусретљиви" и на преостале три одигране утакмице. Тако је Бафало на свом терену поражен од Филаделфије, Монтреала од Бостона и Тампа Беј од Питсбурга.

Детроит ред вингси налазе се на само корак до пласмана у наредну рунду плеј-офа. После Ванкувера, и Ред вингсима је потребна још само једна да успешно окончају серију против Финикса.

Они су у ноћи између понедељка и уторка, на гостујућем терену, дошли до треће победе од 4:2.

Питање победника решено је већ у првој трећини коју је Детроит добио са 2:0. Први погодак постигао је Салеи, после само два минута игре, док је предност дуплирао Филпула 44 секунде касније. У истом ритму Ред вингси су наставили и у другој трећини, када су после нешто мање од три минута преко Филпуле утростручили предност.

Сламку спаса за Финикс доноси Шлемко, који средином другог периода постиже погодак у тренуцима када његова екипа има играча више.

Питање победника је скроз решено почетком последње трећине, када је после само 45 секунди Френцен постигао четврти погодак за Детроит. Једино што је Финикс успео до краја меча је да ублажи пораз голом Вајтнија, такође, у ситуацији када су имали играча више.

Филаделфија флајерси су после почетног пораза у серији од Бафало сејберса забележили две узастопне победе. Ова друга била је на гостујућем терену, тако да су Флајерси тако вратили противнику брејк из првог меча.

У првој трећини обе екипе су постигле по један погодак са играчем више. Први су повели Флајерси преко Картера у петом минуту, да би шест минута касније узвратио Стафорд.

До предности Филаделфија долази у другој трећини, када Бријер и Жердев доносе два гола вишка. Бафало до краја трећине, поготком Гербеа, враћа неизвесност у меч. Ипак у последњем периоду виђен је само један гол, постигао га је Тимонен 18 секунди пре краја меча.

Том победом Филаделфија је против Бафала повела са 2:1 у серији.

И Бостон бруинси су коначно дошли до прве победе у плеј-оф серији против Монтреал канејдијенса. Бруинси су после два пораза на свом терену коначно у гостима пробили одличан канадски тим и саваладали резултатом 4:2.

Од самог почетка утакмице ствари су се добро одвијале за Бостон. Крејчи и Хортон су у првој трећини дали прва два поготка за госте, док је предност Бостона утростручио Паверлеј на самом почетку другог периода.

Монтреал се голом Костицина враћа у меч, док на почетку последњег периода мрежу тресе и Плеканец, и враћа неизвесност у утакмицу. До краја меча ипак Монтреал није стигао до изједначења, а Бостон је 26 секунди пре краја, преко Келија, оверио прву победу у серији.

Треба поменути да је поразу Монтреала кумовао голман Кери Прајс, који је имао неколико очајних интервенција. Занимљиво је да је овај чувар мреже био најбољи играч Монтреала у прва два меча, али очигледно да му синоћ није био дан.

Том победом Бостон се коначно вратио у серију и сада је смањио заостатак у плеј-офу на 1:2.

Брљотину из претходног меча на свом терену против Тампа беј лајтнинга, Питсбург пингвинси исправили су победом на гостујућем терену од 3:2.

Кључну предност Пингвинси су стекли у првом периоду који су добили резултатом 2:1. Момци из Питсбурга су са два брза гола у петом и шестом минуту, преко Талбота и Ашама бацили противника у нокдаун. Тампа успева до краја трећине да се опорави поготком Сент Луиса, у ситуацији када је екипа имала играча више.

У другој трећини није било голова, док су у последњих 20 минута игре обе екипе по једном затресле мрежу.

У другом минуту је поново Сент Луис искористио играча више за Тампу и изједначио резултат, док је само 31 секунду касније победнички погодак постигао Кенеди.

Резултати одиграних утакмица:

Финикс - Детроит 2:4, у серији 0:3

Бафало - Филаделфија 2:4, у серији 1:2

Монтреал - Бостон 2:4, у серији 2:1

Тампа Беј - Питсбург 2:3, у серији 1:2

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво