Нови грб Олимпијског комитета

Олимпијски комитет Србије добио је нови грб. Нови лого представља синтезу међунардног симбола олимпизма и државног симбола Републике Србије. Поред ове одлуке, скупштина ОКС донела и план рада за 2011. годину а говорило се и о урађеном у 2010. години.

Скупштина Олимпијског комитета Србије усвојила је нови лого, као и извештај о раду за 2010. годину и план рада и финансијски план за 2011. годину.

Нови лого израђен је уз претходно одоброње Међународног Олимпијског комитета (МОК) и сачињен је од два елеменета: Олимпијских кругова и националног симбола наше земље, дела грба Републике Србије, штита са четири оцила.

Председник ОКС Владе Дивац нагласиоје да су 2010. годину обележили „први чланови олимпијског тима за Лондон, учешће на ЗОИ у Ванкуверу први пут под именом Србија као и успех младог олимпијског тима на првим Олимпијским играма младих одржаним у Сингапуру".

"ОКС је у минулој години реализовао програме олимпијских припрема за 88 спортиста из 11 спортских грана, а у делу програма који се тичу промоције Олимпијских вредности имали смо три која су финансирана средствима Олимпијске солидарности. Посебно се издвојила ЕкОлимпијада, која је реализована у осам градова Србије, уз учешће 7.000 деце. Финалу у Београду присуствовао је и председник МОК-а Жак Рог", истакао је Дивац.

Председник Олимпијског комитета је посебно издвојио „унапређење сарадње ОКС са државним институцијама, маркетиншке активности у делу јачања спонзорског пула као и активности у међународним форумима што је резултирало добрим позиционирањем ОКС у европским у светским оквирима".

"Обележили смо и велики јубилеј, 100 година од оснивања ОКС. Преко 50 догађаја мањег и већег обима реализовано је у оквиру прославе, међу којима се свакако издваја организација генералне скупштине Европских олимпијских комитета, када је ОКС угостио међународну олимпијску породицу", рекао је Дивац.

Говорећи о плану рада за 2011. годину председник ОКС нагласио је активности усмерене ка изградњи стабилног система финансирања врхунског спорта, борбу против допинга и промоцију олимпијских вредности.

"Сви постављени циљеви у овом олимпијском циклусу до сада су успешно остварени, а пред нама је остао још један, најважнији изазов, успешно учешће на ОИ у Лондону, на 100. годишњицу од нашег првог учешћа на Олимпијским играма у Стокхолму 1912. године", рекао је Дивац

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара