Тријумф домаћина, брејк Нешвила

Ванкувер оправдао улогу фаворита против шампиона Чикага. Овечкин спасао Вашингтон, који је тек после продужетка победио Њујорк. Питсбург се мучио са Тампом, док је једину победу у гостима забележио Нешвил против Анахајма. Борба за Стенли куп се наставља.

Последњи јуриш на Стенли куп је почео, а у премијерним утакмциама плеј офа америчке професионалне хокејашке НХЛ лиге, једини брејк је направила екипа Нешвила која је победила на гостовању у Анахајму, док су на свом терену сигурни били Питсбург, Детроит, Вашингтон и Ванкувер.

Питсбург пингвинси су победом од 3:0 започели серију против Тампа Беј лајтнинга. Иако резултат излгледа убедљив, момци из "града челика" тек су у последњој трећини успели да савладају отпор Тампе.

У краткој "рафалној паљби", Пингвинси су са два поготка у размаку од 18 секунди решили питање победника. Прва два гола су постигли Ковалев и Ашам, док је Куниц трећи гол дао две секунде пред крај меча.

Утакмица између најбоље екипе на истоку, Вашингтон капиталса и Њујорк ренџерса решена је тек у продужетку. Њујорк је на самом почетку тог дела игре повео са 1:0 преко Гилроја, и чинило се да је прво изненађење на помолу.

Ипак, ствари у своје руке преузима најбољи хокејаш данашњице, Александар Овечкин, који у 13. минуту последње деонице тресе мрежу Ренџерса, и доноси изједначење.

Завршни ударац екипи из Њујорка задао је Семин тек у 18. минуту продужетка. Тако је после велике муке, један од фаворита за освајање Стенли купа, дошао до прве победе у серији.

За разлику од Питсбурга и Вашингтона, који су мечеве преломили у последњим тренуцима меча, актуелни шампион лиге, Чикаго блекхокси, меч су изгубили још у првом периоду. Најбоља екипа првенства, моћни Ванкувер канукси, за десет минута су решили питање победника, када су прво Хигинс, а затим и Данац Хансен постигли једине голове на мечу.

Детроит ред вингсима прву победу у серији против Финикс Којотса донео је искусан напад, који је успео четири пута да затресе мрежу противника.

Није све почело најбоље за Детроит, који је први примио гол после само два минута игре. Стрелац за Финикс био је Турис. Ипак, у другом периоду, Ред вингси започињу свој лет. Са три поготка екипа из Детроита преокреће резултат и долази на праг тријумфа. Поготке у том делу игре дали су Дацјук, Френцен и Рафалски.

Иако је резултат био достижан, све шансе за преокрет Финиксу срушио је Хадлер, који је на почетку последње трећине повећао предност Детроита на три разлике. Финикс је једино успео да ублажи пораз поготком Врбате за коначних 4:2 за Ред вингсе.

Једини брејк направила је екипа Нешвил предаторса, која је у сред Анахајма савладала Даксе са 4:1. Први гол за Предаторсе постигао је Вебер у првој трећини, док су у наредном периоду мреже тресли Саливан и Фишер. Тачку на овај меч у последњој четвртини ставља поново Фишер, својим другим поготком. Утешни погода за екипу Анахајма постигао је ветеран Тиму Селани.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се