Читај ми!

Злато за Златића

Српски репрезентативац у стрељаштву Андрија Златић освојио злато на Светском купу у Јужној Кореји у гађању ваздушним пиштољем. Димитрије Гргић заузео осмо место и пласирао се на Олимпијске игре.

Тридесеттрогодишњи Златић први пут у каријери победио је на неком од такмичења Светског купа. Он је у финале ушао четврти, са 588 кругова, једним мање од водећег Јужнокорејца Лија.

Златић је победио са укупно 688,9 кругова, односно 588 кругова у основном делу гађања. Сребро је припало јужнокорејском такмичару Демијунгу Лију са 688,1 (589), а бронза Украјинцу Олегу Олмечуку са 687,9 (588) кругова.

Златићу је ово прва медаља са светских купова у каријери. Са светских шампионата има два сениорска сребра. У Лахтију 2002. је постао сениорски вицешампион света ваздушним пиштољем и изборио се тиме за олимпијску визу у Атини 2004.

Прошле године на СП у Минхену освојио је ваздушним пиштољем такође сребрну медаљу и квалификовао се за Олимпијске игре у Лондону 2012. Има и два европска сениорска трофеја. Прву и то златну медаљу освојио је 2009. на првенству Европе у Прагу а другу, сребрну, ове године на Бреши.

Гргић је такмичење у финалу завршио на осмом месту са 683,4 (584) кругова, што је било довољно за испуњење олимпијске норме.

Наиме, пошто су од осморице финалиста шестрица већ имала испуњену норму, олимпијске визе оверили су двојица учесника плеј-офа - петопласирани Валтер Лапајер (Француска), осмопласирани Гргић и први испод црте, деветопласирани, ветеран и олимпијски шампион из Барселоне 1992. Константин Лукашик из Белорусије.

Наш трећи представник Дамир Микец заузео је 17.место са 579 кругова.

Ово је шеста олимпијска виза Србије за Лондон 2012, четврта пиштољем. Пре Гргића, олимпијску норму испунили су Андрија Златић, Зорана Аруновић и Дамир Микец (пиштољ) и Немања Миросављев и Ивана Максимовић (пушка).

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво