Читај ми!

Амерички фудбал

Зрењанински испит Мамута

После прошлогнедељних мечева дивизије Центар Суперлиге Србије, у недељу је на програму друго коло дивизија Север и Југ, у оквиру којег ће бити одиграно шест мечева.

На северу ће врло занимљиво бити на два меча. Први је свакако дуел две непоражене екипе, Витезова из Клека и кикинђанских Мамута, који ће се састати 15 часова на стадиону Мала Америка у Зрењанину, Клек важи за фаворита, обзиром да екипа има много више искуства од Кикинђана, али су гости осокољени тријумфом над Новим Кнежевцем у првом колу (42:34).

Са друге стране, Клечани су на премијери Интерлиге коју играју тимови из Мађарске, Србије и аустријски Инвејдерси, успели да савладају убедљиво тим из Сент Полтена (41:0), па су убеђени у тријумф.

- За разлику од елитне групе Центар, на северу су све екипе прилично уједначеног кавлитета, што нас обавезује да у сваком мечу дамо максимум. Очекујем врло неизвесну утакмицу и победу Витезова - рекао је Лазар Спорин, капитен Клечана.

Ништа мање занимљиво ће бити у Инђији (14 часова), у мечу између домаћих Индијанаца и суботичких Спартанаца. Прошле сезоне су већ одиграли један меч и тада су, после великог преокрета (полувреме 20:7 за Спартанце) Инђијци успели да славе 28:27. Суботичани су жељни освете, у међувремену су се силно појачали квотербеком Чаба Јухасом, искуснији су за једну сезону, па жељно ишчекују нови окршај.

Озбиљне амбиције истакли су јагодински Келти на Југу. Довођење двојице Американаца и велика победа у Пожаревцу у првом колу, лансирала их је из категорије маргиналних, међу озбиљне тимове. Данас ће на стадиону ФК "Табане" (13,30 часова) против Форестлендерса из Младеновац покушати да забележе и други тријумф. Биће ослабљени неиграњем хватача из САД Тајрона Гордона, који је због два неспортска понашања искључен на претходном мечу против Одметника и нема право наступа.

Одметници, који су могли да се похвале сјајном посетом у првом колу, покушаће да поправе утисак против Горштака из Земуна.

- Чињеница да су Горштаци славили против неугодних Императора у првом колу, говори да се ради о тому за свако поштовање. Убеђен сам да ће одбрана подићи ниво игре, иако нам недостаје три до четири играча из тог дела тима - рекао је Драгољуб Гунић, квотербек Пожаревљана.

Дивизија Север:

Инђија Индианс - Суботица Спартанци (ОШ „Јован Поповић", 14)
Нови Кнежевац Грофови - Сремска Митровица Легионари(ФК Обилић, 15)
Клек Кнајтс - Кикинда Мамути (Мала Америка, 15).

Дивизија Југ:

Јагодина Келтс - Младеновац Форестлендерс (Табане, 13.30)
Пожаревац Аутлоус - Земун Горштаци (Хиподром, 14).
Императори Ниш - Краљево Ројал краунс (ФК „Јастребац", 14).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво