Читај ми!

Амерички фудбал

Нови европски поход Вепрова

После победе у „вечитом дербију“ против београдских Вукова, крагујевачки Дивљи вепрови окрећу се новим изазовима. Они су у петак отпутовали у Аустрију, где ће у недељу од 14 часова одмерити снаге са Блуе Девилсима из Хохенемса. Плави ђаволи и Вепрови су једини учесници Групе 2 ЕФАФ Купа, па ће се победник овог дуела директно пласирати у полуфинале.

Крагујевчани су и прошле године наступали у овом, другом по јачини, европском такмичењу, али су вољом жреба несрећно налетели на касније освајаче Купа, швајцарске Каланда Бронкосе, од којих су поражени резултатом 45:20, што их је, и поред победе над Лацио Маринцима из Рима у другом колу (28:7), избацило из даљег такмичења.

Вепрове ни овога пута не очекује лак задатак, јер су Блу девилси прошле године заузели треће место у Првој лиги Швајцарске, иза Каланда Бронкоса и Гладијатора из Базела, а у нову сезону улазе јачи за чак 15 америчких играча. Већина их има двојне пасоше, па ће и поред ограничења од три Американца по мечу, сви моћи да играју на овој утакмици. Аустријанци су највећи успех остварили 2007. године када су у веома узбудљивом финалу ЕФАФ Купа тесно поражени од Џајантса из Граца (28:26), иако су имали предност током читаве утакмице.

Дефанзивни координатор Дивљих вепрова, Предраг Шћекић упознат је са квалитетима противника, свестан је да поред дугог пута и гостујућег терена постоји још неколико фактора који не иду на руку његовом тиму, али ипак сматра да су Крагујевчани дорасли ривалу и да могу да направе изненађење.

- Очекује нас веома тежак испит у Аустрији, јер су Блуе Девилси ове сезоне знатно појачали тим. Без обзира на то, сматрам да имамо квалитет да их изненадимо на њиховом терену. За разлику од утакмице са Вуковима, када смо се оријентисали на заустављање њихове игре трчањем, овога пута ће нам примарни задатак бити да зауставимо напад кроз ваздух, јер они имају неколико заиста добрих рисивера и одличног квотербека. Као дефанзивни координатор верујем да уз помоћ браће Пејтон можемо зауставити њихов напад, а у квалитет нашег офанзивног тима не сумњам, иако Ђаволи имају заиста одличну одбрану, предвођену двојицом играча са Флорида Стате универзитета. Стручни штаб и играчи су уверени да смо сазрели и да сада имамо довољно искуства и квалитета да направимо подвиг на међународној сцени - закључио је Шћекић.

Поред Дивљих вепрова, у овом такмичењу наступаће још 10 тимова из девет земаља, распоређених у четири групе. Сви тимови одиграће по једну утакмицу са ривалима из групе, а првопласиране екипе пласираће се у полуфинале.

Утакмица у Хохенемсу стартује у недељу, 10. априла, у 14 часова

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво