Олимпијски стадион пре рока

Сви радови на Олимпијском стадиону у Лондону, на којем ће бити отворене Олимпијске игре 2012. године, завршени су у уторак увече, три месеца пре рока и по предвиђеној цени, без прекорачења.

Последњу траку травњака на терен је положио бивши спринтер Френк Фредерикс из Намибије, освајач четири сребрне медаље на Олимпијским играма.

"Одржано је обећање да ће бити изграђен фантастичан објекат. Послата је, такође, сјајна порука да овакви пројекти могу да буду завршени у року, и са предвиђеним буџетом", рекао је Фредерикс.

Стадион има 80.000 седишта, а његова изградња коштала је 486 милиона фунти. После Олимпијских игара капацитет стадиона биће смањен на 60.000 седишта. Користиће га лондонски фудбалски клуб Вест Хем и уз то, на том стадиону ће се одржавати атлетска такмичења и концерти.

Укупна цена претварања запуштеног, некада индустријског дела источног Лондона у пространи "Олимпијски парк" чији је тај стадион тек мали део, износи 9,3 милијарде фунти (10,55 милијарди евра).

Церемонија отварања Олимпијских игара предвиђена је за 27. јул 2012. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво