Ски-скокови

Малиш се опростио

Најбољи ски скакач Пољске свих времена Адам Малиш опростио се данас у Закопанима од својих навијача на свечаности која због обилних снежних падавина није могла да буде завршена такмичењем у скоковима.

Опроштају 33. годишњег Малиша присуствовали су и председник Пољске Бронислав Коморовски са супругом Аном Коморовски, а више од 60.000 навијача је овацијама поздравило свог славног земљака.

У Закопане су дошли и сви најбољи светски скакачи - Финац Мати Хаутамеки, Аустријанци Грегор Шлирензауер, Мартин Кох и Томас Моргенштерн, Немци Мартин Шмит и Михаел Урман и Чех Јакуб Јанда.

Било је предвиђено да се Малиш и остали такмичари надмећу у прецизном скакању, а дужине скокова у распону од 120 до 134 метра, требало је да одредује "точак среће".

"Ово је свакако велики дан за Пољску и Адама Млалиша", рекао је Моргенштерн.

Малиш, који се сматра једним од највећих скакача данашњице, 92 пута се пењао на подијум, од чега је 39 пута побеђивао. Пољски скакач је у каријери освојио четити титуле светског првака, као и четири трофеја победника Светског купа, од којих три узастопна - 2001, 2002, и 2003. године. Малиш је освајач сребрне и бронзане медлаје на Зимским олимпијским играма у Солт Лејк Ситију 2002, а у Ванкуверу 2010. освојио је два сребра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара