Опасне лепотице

Иако изгледају прелепо, не би било паметно качити се са њима. Девојке попут Ђине Карано, Ерин Тоухил, Ким Котур, Деби Пурсел и других, уместо модне писте, за радно место изабрале су ринг и октагон, где показују да и у ултимет фајту и у ММА лепши пол може равноправно да се такмичи са мушкарцима.

Ултejtмат фајт (Ultimate Fight), ММА (Mixed Martial Arts), кик-бокс, бразилски џијуџицу, ринг и октагон, све ове ствари су резервисане за најјаче и најтврђе борце на планети. Ипак, мало је познато да се и лепши пол такмичи на овим турнирима.

Девојке које својим стасом више личе на топ моделе, када су у питању срчаност, храброст и техника, у песничењу не заостају ни мало за својим мушким колегама. Ипак, за разлику од јачег пола, ове девојке и после борбе, изгледају прелепо.

Незванична мис борилачких спортова је 28-годишња Американка Ђина Карано. Ова лепотица из Тексаса висока је 173 центиметара и тешка је 65 килограма. Иако изгледа прелепо, било би опасно да овој девојци досађујете у кафићу.

Ђина има изузетну ударачку технику, и јак ударац, а основне вештине су јој бокс и мау таи. Ако овоме додамо и сасвим солидну технику џујуџицуа, јасно је зашто није паметно качити се са Ђином.

Колико је Ђина Карано атрактивна говори и податак да се до сада, осим у рингу, појављивала у многим серијама и филмовима, где је имала епизодне улоге. Такође, није ретко да се појави и на модној писти.

Није далеко дан када ће Ђина октагон дефинитивно заменити филмом или модом. До тада, ова девојка заводи ред на кик бокс турнирима, где у 14 борби има 12 победа и по један пораз и реми, док је на ММА турнирима од осам борби, само једну изгубила.

Стару изреку да се отров држи у малим боцама најбоље је оправдала 25-годишња Американка Мишел Вотсон. Ова лепотица, познатија под надимком "карате лепотица", висока је само 160 центиметара, има око 50 килограма и једна је од најсрчанијих ММА бораца.

У професионалној каријери Мишел има скор од осам победа и три пораза, а тренутно се налази на трудничком боловању.

Када се помене презиме Грејси, прва асоцијација је најбоља школа бразилског џијуџицуа на планети. Борци који су прошли кроз познату школу једни су од најбољих такмичара у свим борилачким спортовима.

Мало је познато да клан Грејсијевих у својим редовима има и изузетне женске борце. Кира Грејси је једна од ретких девојака из клана Грејси, која је дошла до црног појаса у овој борилачкој вештини. Ова 26-годишња бразилска лепотица до сада је освојила неколико десетина трофеја на најјачим турнирима у џијуџицуу.

Једну од најзанимљивијих каријера има Деби Пурсел познатија под надимком "бич". Ова девојка рођена у Калифорнији имала је живот као у холивудском филму. Прво је била добра девојка, добар ђак, одлична чирлидерсица.

После тога је почела да тренира и гимнастику, али је са 17 година имала проблема са дрогом. Из тога се извукла када је почела да тренира текводо. После теквондоа на ред је дошао кик бокс, затим џијуџицу, и све је то на крају водило до ММА.

Деби је на ММА турнирима до сада на шест мечева забележила четири победе један пораз, док је један меч завршен без победника.

Још једна Американка оставља без даха, како стасом, тако и начином борбе. Ерин Тоухил је рођена у Чикагу, и са своје 33 године, у 13 ММА мечева забележила је десет победа. Ерин је позната по својим ударачким техникама, а у сећању је остао сјајан бокс меч између ње и Лејле Али, ћерке легендарног Мухамеда Алија. У том мечу изгубила је нокаутом у трећој рунди, што јој је био прби пораз после девет узастопних победа.

Осим клана Грејсијевих, које и са мушке и са женске стране имају борце за понос, нешто слично имају и Котурови. Ренди Котур је један од најбољих бораца ултимат фајта свих времена, али мало је познато да се његова жена, Ким Котур, такође бави борилачким вештинама.

Иако је овај пар пред разводом, Ренди и даље тренира, ускоро бившу госпођу Котур. Занимљиво је да је Ким, пре него што је почела да се бави такмичењем у ММА била полицајац.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара