Министарство одобрило стипендије

У палати "Србија" потписан је уговор који ће спортистима омогућити стипендије за текућу годину. Најављена едукација у вези са допингом. Представници спортиста задовољни акцијом и подршког ресорног министарства.

Министар омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић потписала је у среду са представницима 265 врхунских спортиста Србије уговор о стипендирању за 2011. годину. У име спортиста, уговор су у палати "Србија" потписали председник Карате федерације Србије Славољуб Пипер и карате репрезентативац Дејан Милићевић.

Министар је нагласила да су буџетска средства намењена стипендијама спортиста "системска инвестиција у будућност нашег спорта".

"На основу резултата у 2010. години средства ће бити додељена спортистима заслужног, међународног и националног разреда у месечном износу од 59.000, 39.000 и 27.000 динара", навела је Самарџић-Марковићева.

Министарка омладине и спорта нагласила је да ће спортисти као услов за примање стипендија морати да два пута годишње поднесу уверење о здравственом стању које издаје Републички завод за спорт. Она је додала да ће спортисти бити у обавези и да два пута годишње похађају семинаре које организује Антидопинг агенција Србије.

"Важно је да спортисти буду едуковани, а не кажњавани због допинга", истакла је министарка Самарџић-Марковић.

Министарка је напоменула да ће стипендије моћи да добију само спортисти ученици који имају најмање врло добар успех у школи.

Председник КФС Пипер изразио је задовољство подршком коју ресорно министарство пружа спортистима.

"Министарство је показало да не прави разлику између такозваних `малих` и `великих` спортова, већ да их подједнако вреднује", рекао је Пипер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара